Redirect اطلاعات بيشترads تبليغات
تبليغات

تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم لرن

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشكل: برگ تشخيص ماليات
با سلام بنده از سال 89 تا 92 با یک اداره قرارداد بسته ام و در قبال آن به من ماهیانه بشرح ذیل حقوق پرداخت شده است:
1- سال 89 : ماهیانه 683 هزا تومان
2- سال 90 : ماهیانه 748 هزار تومان
3- سال 91 : ماهیانه 948 هزار تومان
4- سال 92: ماهیانه یک میلیون و دویست هزار تومان
در ضمن بیمه اینجانب طبق قرارداد به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شده است  
و هم چنین در انتهای هر ماه  مالیات قانونی نیز از حقوق من کسر شده و به حساب اداره دارایی واریز شده است
ولی چند روز پیش برای سال های 90 تا 92 برگ تشخیص مالیات بر مشاغل برای من آمده است وبشرح زیر برای من برگ تشخیص مالیات آمده است:
1- سال 90: 251 هزار تومان
2- سال 91: یک میلیون و ششصدو هشتاد هزار تومان
3- سال 92: یک میلیون و دویست هزار تومان
خواهشمندم بنده را راهنمایی کنید تا بتوانم به حق و حقوق خودم برسم به خاطر اینکه من اصلا کار پیمانکاری انجام نداده ام و فقط حقوق ماهیانه دریافت کرده ام ( به ازای ساعت کاری از ساعت 8 صبح الی 16 بعد از ظهر )
ولی کارشناس اداره دارایی میگوید که به خاطر عدم ارائه  اظهار نامه جریمه شده ام!!
مگر طبق قانون کسی که حقوق می گیرد باید اظهار نامه بدهد؟؟
پاسخ
سپاس شده توسط:
سلام دوست عزيز

ابتدا از طرف كليه اعضاي فروم لرن خدمت شما خيرمقدم عرض مي كنم، به سايت خودتان خوش آمديد!

درصورتي كه قرارداد شما طبق اداره كار باشد؛ موظف به ارائه اظهارنامه نمي باشيد و هيچگونه مسئوليت قانوني در اين زمينه نداريد؛ پس قطعاً اشتباهي پيش آمده است.

اگر كافرما ماليات تكليفي شما را پرداخت كرده است، مي توانيد به اداره دارايي مراجعه نموده و دليل صدور برگ تشخيص را از آنها جويا شويد و با ارائه مدارك دال بر كسر ماليات تكليفي حقوقتان توسط شركت و پرداخت آن به شعبه مربوط؛ درخواست بررسي موضوع و ابطال برگ تشخيص نمائيد.

پاسخ بنده با فرض اين است كه راه امرار معاش جنابعالي صرفاً از طريق حقوق دريافتي از شركت مذكور باشد و به كار آزاد ديگري اشتغال نداشته باشيد.

با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: esi110
با سلام و ممنون از اظهار لطف شما
با توجه به موارد ذیل خواهشمندم نحوه اعتراض و استناد به بندهای قانونی را به بنده ارائه طریق فرمایید
1-مالیات حقوق بنده ماهیانه به اداره دارایی پرداخت شده است.
2-تنها راه امرار معاش بنده در سالهای 89 تا 92 همان قرارداد هایی است که خدمتتان عرض کردم
3- از اداره ای که با آن قرار داشته ام نامه ای به اداره دارایی مبنی بر کارمند بودن اینجانب (نه پیمانکار) دریافت کرده ام و قرار است همراه اعتراض به اداره دارایی تحویل دهم.
پاسخ
سپاس شده توسط:
ضمن عرض سلام مجدد
خواهش می کنم دوست گرامی، فقط انجام وظیفه کردم.

مطابق ماده 82 قانون مالیات های مستقیم، حقوق دریافتی شما مشمول مالیات بردرآمد حقوق می باشد، که بر اساس ماده 86 این قانون، وظیفه کسر از حقوق و پرداخت آن به دارایی بر عهده کارفرما می باشد. همچنین با توجه به ماده 93 قانون فوق الذکر؛ درآمد مشاغل مربوط به جنابعالی نمی باشد پس برگ تشخیص صادره قانوناً هیچگونه تکلیفی برعهده شما نمی گذارد و بایستی باطل گردد.

ماده 82: درآمدي كه شخص حقيقي در خدمت شخص ديگر (اعم از حقيقي يا حقوقي) در قبال تسليم نيروي كار خود بابت اشتغال در ايران برحسب مدت يا كار انجام يافته به طور نقد يا غيرنقد تحصيل مي كند مشمول ماليات بردرآمد حقوق است.

ماده 86: پرداخت كنندگان حقوق هنگام هر پرداخت يا تخصيص آن مكلف اند ماليات متعلق را طبق مقررات ماده (۸۵) اين قانون محاسبه و كسر و ظرف سي روز ضمن تسليم فهرستي متضمن نام و نشاني دريافت كنندگان حقوق و ميزان آن به اداره امور مالياتي محل پرداخت و در ماه هاي بعد فقط تغييرات را صورت دهند.

ماده 93: درآمدي كه شخص حقيقي از طريق اشتغال به مشاغل يا به عناوين ديگر غير از موارد مذكور در ساير فصل هاي اين قانون در ايران تحصيل كند پس از كسر معافيت هاي مقرر در اين قانون مشمول ماليات بردرآمد مشاغل مي باشد.

با احترام...

پاسخ
سپاس شده توسط: esi110 ، حسین
با سلام خدمت دوستان گرامی
بنده در این مدت حدود یک هفته در حال جمع آوری اسناد و مدارک هستم که به اداره دارایی ثابت کنم درآمد بنده از سال 89 تا 92 فقط از راه دریافت حقوق بوده است. (نه کار کارشناسی و نه پیمانکاری!!)
و در این مدت اسناد و مدارک ذیل را جمع آوری کرده ام:
1- نامه از اداره ای که در آن مشغول به کار بوده ام مبنی بر اینکه مبالغ دریافتی اینجانب فقط بابت حقوق بوده است که در این نامه موارد ذیل قید شده است:
a- با توجه به اینکه کل دریافتی سال 89 ، دو میلیون تومان بوده است و این مبلغ، کمتر از 5 میلیون و دویست و پنجاه هزار تومان می باشد  لذا طبق بخشنامه شماره 1229/210 مورخ 24/01/89 از مالیات حقوق معاف است. (تاریخ شروع قرار داد سال 89، از مهر تا اسفند 89 می باشد)
b- جدول پرداختی های مالیات بابت سالهای 90، 91 و 92 که از حقوق ماهیانه اینجانب توسط کارفرما کسر شده است و به حساب اداره دارایی واریز شده است. ( این جداول به تفکیک تاریخ چک، شماره چک و نام بانک آمده است)
c- با توجه به اینکه قرار داد سال 92 (از ابتدای فروردین تا انتهای مرداد می باشد) و کل مبلغ دریافتی، 6 میلیون و سیصد هزار تومان بوده است ولی کارفرما در سال 92 مبلغ سیصد و سیزده هزار تومان از حقوق بنده کسر کرده و به حساب اداره دارایی واریز کرده است. لذا با توجه به بخشنامه شماره 200/5673/ص مورخ 02/04/92 تا سقف حقوق سالیانه ده میلیون تومان از پرداخت مالیات معاف است.
حال سوال بنده این است:
1- با توجه به بند C که در بالا خدمتتان عرض کردم آیا بنده میتوانم مبلغ مالیاتی که در سال 92 (سیصد و سیزده هزار تومان ) به حساب اداره دارایی واریز شده است را پس بگیرم؟ (با توجه به اینکه درامد بنده در سال 92 کمتر از ده میلیون تومان بوده است)
با تشکر
پاسخ
سپاس شده توسط:
سلام دوست عزیز

در سال 92 معافیت مالیاتی سالیانه 10.000.000 تومان بوده است، بنابراین معافیت مالیاتی شما برای 5 ماه حساب می گردد. یعنی معافیت شما می شود: 5 * (10.000.000/12)

بنابراین اگر مبلغ 6.300.000 شما، شامل عیدی و سنوات هم باشد، احتمال اینکه از شما بیشتر مالیات کسر شده باشد وجود دارد. چرا که یک مقدار معافیت مالیاتی نیز بابت عیدی به مبلغ فوق (که طبق فرمول داده شده محاسبه می شود) اضافه می گردد؛ همچنین مبلغ سنوات نیز از مالیات معاف می باشد.

برای محاسبه مالیات سال 92 شما باید دقیقاً مشخص باشد که از مبلغ 6.300.000 تومان، چقدر از آن بابت عیدی، چقدر بابت سنوات و چقدر بابت حقوقتان بوده است.

با احترام...

پاسخ
سپاس شده توسط: esi110
با سلام خدمت دوستان محترم
با توجه به راهنمایی های مدیر محترم بنده اعتراض خود را به اداره دارایی ارائه نمودم و در مرداد 94 در کمیسیون مطرح شد و بنده نیز در جلسه کمیسیون شرکت کردم و دلایل خود را ارائه کردم و مقرر شد که پس از رسیدگی به من خبر دهند و 3 روز پیش از اداراه دارایی با بنده جهت پاسخ کمیسیون تماس گرفتند و به اینجانب اعلام شد که با توجه به بررسی انجام شده، مالیات های اعلام شده در برگ های تشخیص صادره مربوط به سالهای 90-91 و 92 قانونی بوده و ابراز می گردد.
پس از مذاکره با مسئول مربوطه ایشان دلایل خود را بشرح زیر اعلام نمود:
1- چون مالیات های پرداخت شده در قالب مشاغل(بند ب) و بنام خودم (نه بنام آن اداره!) درطی سالهای فوق به حساب اداره دارایی واریز شده است، و در قالب حقوق پرداخت نشده است لذا قابل بررسی نمی باشد
2- در قرارداد اینجانب که با اداره مربوطه ام منعقد شده است، اینجانب به عنوان (کارشناس) مطرح شده ام و می گویند که چون در قرارداد نوشته شده کارشناس، پس حقوق بگیر نیستی!!
و هم چنین مسئول مربوطه اظهار داشت که مالیات حقوق توسط خود آن اداره بصورت لیستی ارسال می شود ولی مالیات من موقع پرداخت حقوق در انتهای هر ماه یک چک با مبلغ مشخص(مثلا 32 هزار تومان) توسط آن اداره صادر می شد و می گفتند برو اداره دارایی تا فیش آن را برای شما صادر کند من هم می رفتم و پس از صدور فیش (با توجه به مبلغ مندرج در چک) فیش و چک را به بانک میبردم و بحساب اداره دارایی واریز میشد.
لازم بذکر است که تمامی فیش ها در قالب (مشاغل بند ب) نبوده است و بعضی از فیش ها در قالب (مشاغل بند ج) بوده و بعضی نیز در قالب (حقوق کارکنان بخش خصوصی) بوده است. و عنوان 5درصد در فیش ها قید شده است.
خواهشمندم اینحانب را جهت اثبات حقوق خود راهنمایی فرمایید
پاسخ
سپاس شده توسط:
سلام و عرض ادب مجدد خدمت شما

ابتدا بابت تأخير در پاسخ از جنابعالي عذرخواهي مي‌كنم؛

دوست گرامي اينطور كه بنده متوجه شدم نام شما در ليست ماليات حقوق شركت مزبور رد نشده است و ماليات شما بعنوان كارشناس رد و پرداخت گرديده است. در مورد اينكه "كارشناس" حقوق بگير نيست كه اين يك سخن بيهوده است و به شما گفته اند، چرا كه بنده هم در شركتي كه كار مي‌كنم بعنوان "كارشناس حسابرسي داخلي" مشغول به فعاليت مي‌باشم وليكن ماليات من در قالب ليست ماليات حقوق پرداخت مي‌گردد.

از آنجا كه شركت محل فعاليت شما، نامتان را در ليست ماليات حقوق رد نكرده و جداگانه و بعنوان كارشناس پيمانكاري پرداخت شده است، اداره دارايي اين ماليات را بعنوان مشاغل قبول كرده و از شما بابت عدم ارائه اظهارنامه آن جريمه اي مطالبه كرده است.

فكر مي‌كنم خيلي سخت است كه بتوانيد اين موضوع را حل كنيد، به هر حال اشتباهي بوده كه انجام شده است و قبول يا عدم قبول دفاع شما منوط به پذيرش آن توسط مسئولان مربوطه در همان اداره مي‌گردد. در غير اينصورت مجبور به پرداخت ماليات و جرائم متعلقه خواهيد بود.

ذكر يك نكته اينكه شركتي كه در آن كار مي‌كرديد حتماً بايد تأييد كند كه شما بعنوان شخص حقوق بگير در آن اداره مشغول بكار بوديد و مسئوليت اشتباهي كه انجام شده را بپذيرد تا شما از پرداخت ماليات و جرائم متعلقه معاف گرديد.

با احترام...

پاسخ
سپاس شده توسط: parisa68 ، esi110 ، zamani ، alipesaraklu ، رحیمی پور ، hoda

پرش به انجمن:

کاربران در حال بازدید این موضوع:

"تبلیغات متنی"
"درباره‌ی ما"
"امکانات وبسايت"
تالانت - آموزش حسابداری تبلیغ متنی شما در اینجا تبلیغ متنی شما در اینجا
وبسایت فروم‌لرن در واپسین روزهای اسفند ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده و کلیه خدمات ارائه شده در این انجمن کاملاً رایگان می‌باشد. هدف ما کمک به پیشرفت حرفه حسابداری بوده و امیدواریم که بتوانیم با یاری خداوند متعال، همکاری اعضاء عزیز و سرمایه‌های گرانقدرمان؛ گام مؤثری جهت نیل به هدف خود برداریم.

©۱۴۰۵: تمامی حقوق برای تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم‌لرن محفوظ می‌باشد.

تــرجمـه شده توسط: Www.My-BB.Ir و iora.ir
قدرت گرفته از: MyBB, © ۲۰۰۲-۱۴۰۵ MyBB Group.
طراحی توسط: My-BB.Ir & Masoud_MI

زمان کنونی: ۱۴ خرداد ۱۴۰۵، ۰۳:۵۸ ق.ظ