Redirect اطلاعات بيشترads تبليغات
تبليغات

تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم لرن

امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پرسش: ثبت حسابداری سفته و بهره آن
سلام و عرض ادب خدمت اساتید و سروران گرامی
در حال مطالعه کتاب اصول حسابداری پیام نور هستم که متاسفانه با چند ابهام روبرو شدم
ممنون میشوم کسانی که توانایی دارند بتوانند کمک کنند و ثبت حسابداری بهره سفته را توضیح دهند
پیشاپیش از گنگ بودن سوال ها معذرت خواهی میکنم. من از داخل کتاب مینویسم
سوال
1-در تاریخ 1381/02/01یک دستگاه خودرو به مبلغ 85 میلیون ریال خریداری شده است و در تاریخ 1381/03/21 خودرو به فروش رسیده و مبلغ 42 میلیون ریال آن بصورت نقد دریافت شده و برای بقیه یک سفته 4 ماهه 12 درصد دریافت شد.

2- در تاریخ 1381/04/14 یک دستگاه ساختمان به مبلغ 500 میلیون ریال خریداری و مبلغ 180 میلیون ریال آن نقدا پرداخت گردید و برای بقیه یک سفته 7 ماهه 10 درصد تسلیم فروشنده شد.
پاسخ
سپاس شده توسط:
سلام دوست عزیز

ابتدا از طرف کلیه اعضای فروم‌لرن خدمت شما خیر مقدم عرض می‌کنم. به سایت خودتان خوش آمدید!

باید دید که ابهام شما در محاسبه بهره می‌باشد یا ثبت حسابداری آن؟ چنانچه مبلغ بهره را نمی‌توانید حساب کنید می‌بایست از فرمول زیر استفاده نمائید:

بهره سفته = مبلغ اسمی سفته * نرخ بهره * مدت سفته (به ماه)

حال برای ثبت حسابداری آن دو روش وجود دارد:

۱- چنانچه محاسبه بهره در زمان دریافت سفته صورت گیرد (اسناد دریافتی بر حسب ارزش واقعی بدهکار گردد)، مبلغ بهره به مبلغ سفته اضافه شده و ثبت آن به شرح ذیل است:

مبلغ واقعی سفته = ارزش اسمی سفته + بهره آن

اسناد دریافتنی              ***                     (به میزان مبلغ سفته بعلاوه بهره آن)
       فروش/ دارایی/ ...         ***                (به میزان مبلغ فروش/ دارایی/ ...)
       درآمد بهره                    ***               (به میزان مبلغ بهره سفته)

۲- چنانچه محاسبه بهره در زمان سررسید صورت گیرد (اسناد دریافتی بر حسب ارزش اسمی بدهکار گردد):

اسناد دریافتنی              ***                     (به میزان مبلغ سفته)
       فروش/ دارایی/ ...         ***                (به میزان مبلغ فروش/ دارایی/ ...)

ح.دریافتنی                    ***                     (به میزان مبلغ بهره سفته)
       درآمد بهره                    ***               (به میزان مبلغ بهره سفته)

لازم به ذکر است که در کتاب‌های اصول حسابداری ممکن است بحث تنزیل سفته نیز مطرح گردیده باشد. چنانچه این موضوع در مورد سوال‌های شما مصداق دارد نیز بفرمائید تا برای جنابعالی توضیحات لازم ارائه گردد.

با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: alipesaraklu ، حسین ، mojava
سلام بسیار ممنون و سپاسگزارم از پاسخ شما
من در ثبت حسابداری بهره سفته مشکل داشتم
اسم حسابی که باید بدهکار یا بستانکار می کردم برای بهره را نمی دانستم چی باید بنویسم که الان به لطف شما متوچه شدم ( درآمد بهره) پس در اینصورت اگر من به فرض مثال سفته ای با بهره مشخص تسلیم فردی دیگر کنم باید اسم حساب بهره سفته را بنویسم ( هزینه بهره)، درسته؟
مثال:
ساختمان *** (بد)
                                  اسناد پرداختنی *****(بس)
                                   هزینه بهره         **** (بس)
تنزیل سفته را هم اگر بی زحمت توضیح دهید در حق بنده بسیار  بزرگواری کرده اید.
پاسخ
سپاس شده توسط:
شرمنده یه سوال دیگه در ثبتی که در سر رسید سفته انجام می دهیم یعنی وجه آن دریافت شده است و به صندوق واریز شده است؟ یا اینکه بدون در نظر گرفتن دریافت وجه سفته باید این ثبت در سر رسید سفته انجام شود؟
اسناد دریافتنی *** (به میزان مبلغ سفته)
فروش/ دارایی/ ... *** (به میزان مبلغ فروش/ دارایی/ ...)

ح.دریافتنی *** (به میزان مبلغ بهره سفته)
درآمد بهره *** (به میزان مبلغ بهره سفته)
پاسخ
سپاس شده توسط:
سلام دوست عزیز

(۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۱:۳۹ ب.ظ)mojava نوشته: پس در اینصورت اگر من به فرض مثال سفته ای با بهره مشخص تسلیم فردی دیگر کنم باید اسم حساب بهره سفته را بنویسم ( هزینه بهره)، درسته؟

بله، کاملاً درست است اما ثبت حسابداری شما اشتباه است و هزینه بهره بدهکار می‌باشد.

ساختمان                   ***                      (به میزان مبلغ ساختمان)
هزینه بهره                 ***                       (به میزان مبلغ بهره سفته)
       اسناد پرداختنی         ***                (به میزان مبلغ سفته بعلاوه بهره آن)

(۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۱:۳۹ ب.ظ)mojava نوشته: تنزیل سفته را هم اگر بی زحمت توضیح دهید در حق بنده بسیار  بزرگواری کرده اید.

خواهش می‌کنم، نحوه محاسبه هزینه تنزیل سفته به شرح ذیل می‌باشد:

هزینه تنزیل سفته = مبلغ واقعی سفته * نرخ تنزیل * مدت تنزیل

منظور از مدت تنزیل، فاصله زمانی بین تاریخ تنزیل تا تاریخ سررسید است. وقتی سفته را نزد بانک تنزیل می‌کنیم، بانک مبلغی را بعنوان هزینه تنزیل از حساب ما برداشت نموده و طی یک اعلامیه بدهکار به ما اطلاع می‌دهد. مسلماً وقتی هم که به حساب ما پول واریز شود طی یک اعلامیه بستانکار به ما اطلاع می‌دهد.

(۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۰۷:۵۳ ق.ظ)mojava نوشته: شرمنده یه سوال دیگه در ثبتی که در سر رسید سفته انجام می دهیم یعنی وجه آن دریافت شده است و به صندوق واریز شده است؟ یا اینکه بدون در نظر گرفتن دریافت وجه سفته باید این ثبت در سر رسید سفته انجام شود؟

در زمان سررسید می‌بایست درآمد بهره شناسایی گردد، حال ابتدا حساب دریافتنی شخصی که از ایشان سفته را دریافت کردیم بدهکار می‌گردد و زمانی که این وجه را پرداخت کرد صندوق/ بانک بدهکار و حساب دریافتنی وی بستانکار می‌گردد.

با احترام...

پاسخ
سپاس شده توسط: حسین ، mojava ، arash_sbn
(۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۱:۳۰ ق.ظ)Masoud_MI نوشته:
بله، کاملاً درست است اما ثبت حسابداری شما اشتباه است و هزینه بهره بدهکار می‌باشد.

ساختمان                   ***                      (به میزان مبلغ ساختمان)
هزینه بهره                 ***                      (به میزان مبلغ بهره سفته)
      اسناد پرداختنی         ***                 (به میزان مبلغ سفته بعلاوه بهره آن)

شرمنده، چرا باید هزینه بهره بدهکار شود، مگر هزینه ها با افزایش بستانکار نمی شوند؟
پاسخ
سپاس شده توسط:
(۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۰۴:۱۷ ب.ظ)mojava نوشته: شرمنده، چرا باید هزینه بهره بدهکار شود، مگر هزینه ها با افزایش بستانکار نمی شوند؟

ضمن عرض سلام مجدد خدمت شما

لازم به ذکر است که ماهیت حساب هزینه‌ها، بدهکار می‌باشد. بنابراین افزایش آن‌ها بدهکار و کاهش آن‌ها بستانکار می‌گردد. پیشنهاد می‌کنم در این خصوص تایپیک ذیل را مطالعه نمائید:

بحث و گفتگو: ماهیت حسابها

با احترام...

پاسخ
سپاس شده توسط: mojava ، arash_sbn

پرش به انجمن:

کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان

"تبلیغات متنی"
"درباره‌ی ما"
"امکانات وبسايت"
تالانت - آموزش حسابداری تبلیغ متنی شما در اینجا کتاب حسابداری تسعیر ارز
وبسایت فروم‌لرن در واپسین روزهای اسفند ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده و کلیه خدمات ارائه شده در این انجمن کاملاً رایگان می‌باشد. هدف ما کمک به پیشرفت حرفه حسابداری بوده و امیدواریم که بتوانیم با یاری خداوند متعال، همکاری اعضاء عزیز و سرمایه‌های گرانقدرمان؛ گام مؤثری جهت نیل به هدف خود برداریم.

©۱۴۰۳: تمامی حقوق برای تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم‌لرن محفوظ می‌باشد.

تــرجمـه شده توسط: Www.My-BB.Ir و iora.ir
قدرت گرفته از: MyBB, © ۲۰۰۲-۱۴۰۳ MyBB Group.
طراحی توسط: My-BB.Ir & Masoud_MI

زمان کنونی: ۰۶ دى ۱۴۰۳، ۰۶:۲۹ ب.ظ