Redirect اطلاعات بيشترads تبليغات
تبليغات


تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم لرن

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پرسش: انواع مقالات
#1
با سلام، اطلاعاتی در مورد انواع مقالات در رشته حسابداری  میخواستم(مثلا علمی توصیفی،علمی ترویجی،علمی پژوهشی و...) و چه تفاوت هایی باهم دارن؟لطفا کمکم کنید مرسی
پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
سلام دوست عزیز

ابتدا بابت تاخیر در پاسخ از شما عذرخواهی می کنم، امیدوارم که ببخشید.

کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور مرجع تعیین اعتبار علمی مجله‌های علمی کشور است. در آیین نامه کمیسیون تعریف فشرده ای از مقالات این دو نوع مجله ارائه شده است، اما تعریف آنها بیانگر تفاوتهایشان خواهد بود:

1- مقالات علمی-پژوهشی:

هر تولیدی که به دنبال جستجوی حقایق و برای کشف بخشی از معارف و نشر آن در  میان مردم و به قصد حل مشکلی یا بیان اندیشه ای در موضوعی از موضو ع های علمی، از طریق مطالعه ای نظام مند، برای یافتن روابط اجتماعی میان پدیده های طبیعی به دست آید و از دو خصلت اصالت و ابداع برخوردار باشد و نتایج آنها به کاربردها، روشها و مفاهیم و مشاهدات جدید در زمینه علمی با هدف پیشبرد مرزهای علمی و فن آوری منجر گردد، علمی - پژوهشی قلمداد می شود.

مخاطبین اصلی این گونه مجلات پژوهشی، اساتید دانشگاهها، دانشجویان دوره های دکتری و کارشناسی ارشد، پژوهشگران شاغل در مراکز علمی، تحقیقاتی و تولیدی هستند.

2- مقالات علمی-ترویجی:

این گونه مقالات به مقالاتی گفته می شود که به ترویج یکی از رشته های علوم می پردازد و سطح آگاهیها و دانش خواننده را ارتقاء می بخشند و او را با مفاهیم جدید علمی آشنا می سازد. این گونه مقالات می توانند به صورت تألیف و یا ترجمه باشند. اصولاً مقالات ترویجی فقط برای اشاعه دانش بشری و عالمانه کردن آن و جهان پیرامونی آن است و هدف دیگری ندارد.

اینگونه مجلات دستاوردهای علمی، فنی و حرفه ای آموزنده و جالب را به زبانی ساده برای افراد دارای تحصیلات دانشگاهی، دانش آموزان سالهای بالای دبیرستانها، صنعتگران، مخترعین، مبتکرین و افراد دارای تحصیلات غیرکلاستیک ارائه می دهند.


و اما یک لینک مناسب در این رابطه به شما پیشنهاد می کنم، امیدوارم که مفید واقع شود:
مقالات حسابداری

با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: marzieh ، ali123456
#3
باعرض سلام
دسته بندي مقاله ها متفاوت هست.  يك نوعش همان گروه بندي است كه جناب معدلي توضيح دادند.
مقاله گردآوري همانطور كه از نامش پيداست سعي در جمع آوري نظرات ديگران دارد ودر حين كار باتوجه به تسلط به موضوع ،خود نگارنده مطالبي را اضافه مي نمايد.يعني فقط حالت جمع آوري محض را ندارد.
اما در مقاله مروري نگارنده سير تحقيقات گذشته را ارائه مي كند.

معمولا" مقالات گردآوري ومروري در سطح همايش هاي منطقه اي وگاهي ملي پذيرش مي شوند و اكثر همايش ها ديگر در پي مقاله علمي پژوهشي مي باشند كه درآن محقق به موضوع داده  بدهد و براساس  فرضيه ها و مدل هاي مورد نظر در پي راستي آزمايي باشد.در اين نوع مقاله است كه مي توان نظريه هاي جديدي را مشاهده كرد.
به فرض موضوع راجع به كيفيت صورتهاي مالي و تعداد تجديد نظرات حسابرس باشد.اگر مقاله مروري باشد فرد جمع آور فقط در پي مقالات وكتب ونظرات نوشته شده ديگران است واگر مقاله گردآوري باشد فرد نگارنده علاوه بر نوشتن پيشينه موضوع مي بايست از خود ابتكار بخرج دهد واطلاعاتي كسب كند ،شايد نظر و فرضيه جديدي در راستاي موضوع نداشته باشد اما مي بايست را جع به ارتباط متغيرهاي موضوع فوق آگاه باشد وبتواند مطلب جديدي ارائه دهد.واما اگر مقاله علمي باشد فرد محقق مي بايست فرضيه جديدي ارائه دهد به فرض يكي از فرضيه هاش اينگونه باشد كه تعداد چرخش حسابرس با تعداد تجديد نظرات وي رابطه دارد وسپس در پي مدل آماري مناسب جهت اثبات وراستي آزمايي باشد
واما مطلبي كه در مورد همه انها مشترك است اين است كه مي بايست فنون مقاله نويسي ورفرنس دهي و... رعايت گردد
بااحترام

 
كفشِ كودك را دريا برد، او روي ساحل نوشت: درياي دزد
آنطرف مَرد كه صيد خوبي داشت، روي ساحل نوشت: درياي سخاوتمند

موج دريا آرام گفت: ازقضاوت ديگران نهراس، اگر ميخواهي دریا باشی
پاسخ
سپاس شده توسط: Masoud_MI ، ali123456
#4
(۱۶ تير ۱۳۹۳، ۰۷:۵۱ ب.ظ)'Masoud_MI' نوشته:
سلام دوست عزیز

ابتدا بابت تاخیر در پاسخ از شما عذرخواهی می کنم، امیدوارم که ببخشید.

کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور مرجع تعیین اعتبار علمی مجله‌های علمی کشور است. در آیین نامه کمیسیون تعریف فشرده ای از مقالات این دو نوع مجله ارائه شده است، اما تعریف آنها بیانگر تفاوتهایشان خواهد بود:
.
.
.
با سلام و عرض ادب خدمت شما،ممنونم از جواب خوبتون و مهمتر اینکه از وبلاگ خیلی خوبی که معرفی کردید واقعا مثمر ثمر واقع شد مرسی


(۱۷ تير ۱۳۹۳، ۰۸:۳۹ ب.ظ)'marzieh' نوشته: باعرض سلام
دسته بندی مقاله ها متفاوت هست. یك نوعش همان گروه بندی است كه جناب معدلی توضیح دادند.
.
.
.

با سلام ،از پاسختون متشکرم
پاسخ
سپاس شده توسط:
#5
نوشتن مقالات علمی پژوهشی و علمی ترویجی


۱– مقاله علمی – پژوهشی. مقاله ای است که بر پایه پژوهش های توصیفی یا آزمایشی تدوین می شود و از نتایج این گونه پژوهش ها و تحقیقات استخراج می شود«مثلاً پایان نامه، این مقاله به جامعه آماری و نمونه نیازمند است و باید به روش های کار اشاره بشود»

اجزای اصلی اینگونه مقالات عبارتند از:

الف)مقدمه؛ طرح مسأله تحقیق و بیان فرضیه های پژوهشی.

ب)نتایج؛ گزارش نتایجی که در پژوهش آمده اند.

ج)بحث؛ بحث درباره روند پژوهش و تفسیر نتایج.

۲- مقاله مطالعاتی – ترویجی. که به آن مقاله کتابخانه ای نیز گفته می شود. مقاله ای است که براساس مطالعات و تحقیقات صورت گرفته و همچنین براساس گردآوری، جابجایی، تلفیق، ترکیب و تحلیل«درمورد هرکدام از این پنج مورد تأمل شود» دانش موجود تهیه می شوند. این دسته از مقالات دارای انواعی است که مهمترین آنها به لحاظ اعتبار علمی عبارتند از:

الف)مقاله علمی – مروری، این نوع مقاله به نقد و ارزیابی نوشته هایی که قبلاً منتشر شده اند، می پردازد. در این گونه مقاله نویسنده معمولاً به جای تدوین و تنظیم فرضیه، به تعیین هدف یا هدف های مقاله اکتفا می کند و به جای مشخص کردن جامعه و حجم نمونه به تعیین محدوده«موضوعی(بورس)، زمانی(۸۵تا۹۰) و مکانی(بورس سهام یا نفت تهران یا دبی) موضوع» و وسعت مطالعاتی خود می پردازد.

– در مقدمه مقاله تعریف و تبیین موضوع پژوهش و دلیل انتخاب آن«ضرورت انتخاب(هزینه بالا، سود کم، وقت گیری، پیچیدگی و …)» و حدود بررسی ها و مطالعات ارائه می شود.

– نویسنده باید تمام منابع موجود را بررسی و ارزیابی کند و با خلاصه کردن پژوهش های پیشین ، سیر پیشرفت تحقیقات مرتبط با موضوع را بیان نمایدو نشان دهد.

– نقاط اشتراک یا افتراق یا نقاط قوت و ضعف پژوهش های دیگر را مشخص نماید.

ب)مقاله علمی – تحلیلی، که به آن مقاله علمی – نظری نیز گفته می شود، مقاله ای است که با هدف تحلیل و یا گسترش اندیشه ها و نظریه ها با بکارگیری یک روش تازه نوشته می شود. دراین مقاله نویسنده با بهره گیری از مقالات مروری و پژوهشی«در مراجعه به سایتها و سایر مقالات در انتهای چکیده(اَبسترَکت)مقاله نوع مقاله آورده شده است مثلاً ریویو آرتیکل و ریسرچ آرتیکل. بهتر است جدیدترین باشند» نظریه تازه ای را در رشته تخصصی خود مطرح می کند و با ارائه شواهد و مستندات تفوق آن«نظریه جدید خود»را بر دیگر نظریه ها نشان می دهد یا آنها را تقویت می کند«مثلاًبا افزودن مرحله ای» یا مورد تردید قرارمی دهد.

این نوع مقاله تا حدود زیادی بستگی به موضوع مقاله و خلاقیت و ابتکار نویسنده دارد. این نوع مقاله در مجلات علمی معتبر سریعتر پذیرفته و چاپ می شود.

ج) مقاله آی اِس آی. به مقاله ای گفته می شود که در مجلات و نشریات معتبرعلمی جهان که از سوی مؤسسه بین المللی اطلاعات علمی تعیین می شود، منتشر می شود.


چگونگی اقدام به نوشتن مقاله مطالعاتی – ترویجی:

– نخستین گام، تعیین یک موضوع مناسب برای آن(برحسب ضرورت).

– گام دوم، محدود کردن موضوع بعبارتی دیگر تعیین حدو مرز برای آن و در اثر آن وسعت دید و دامنه کار محقق معلوم می شود(بین وسعت و عمق مقاله رابه معکوس وجود دارد).

– گام سوم، تهیه منابع است؛ زیرا در این نوع مقاله اطلاعات لازم از طریق مطالعه منابع موجود کشف و جمع آوری می شود.

– گام چهارم، مطالعه منابع و فیش برداری از اطلاعات و دسته بندی فیش ها، استنتاج و نتیجه گیری، نوشتن پیش نویس مقاله و تایپ و انتشار آن می باشد.

نکته؛ بین موضوع مقاله و عنوان مقاله تفاوت وجود دارد. موضوع کلی است و می توان آن را با انتخاب یکی از ابعاد، جنبه ها و یا زمینه های آن به عنوان مقاله تبدیل کرد و سپس مورد مطالعه قرار داد.

معرفی برخی پایگاههای اینترنتی در یافتن منابع:

پایگاه مجله های معتبر علمیwww.isinet.com

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایرانhttp://www.irandoc.ac.ir

ارشیو مقاله های فارسیwww.nasour.net

بانک اطلاعات نشریات کشورwww.magiran.com

کتابخانه ملی ایرانwww.nli.ir

پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهیwww.sid.ir


ساختار مقالات مطالعاتی(علمی)- ترویجی:

۱- صفحه عنوان(عنوان مقاله، مشخصات نویسنده یا نویسندگان)

۲- خلاصه یا چکیده«در نوشتن چکیده بهتراست چند پرسش مطرح شود:
۱- موضوع این مقاله چیست؟۲- هدف نگارنده از بررسی این موضوع چیست؟۳- پژوهشگر از چه روشی در پژوهش خود بهره گرفته است و ابزار جمع آوری اطلاعات چیست؟۴- محدوده موضوع چیست؟۵- یافته های اصلی مقاله چیست؟»

نکات مهم در تدوین چکیده:

نقل قول مستقیم صورت نگیرد، بلکه مطالب دیگران را به زبان خودتان خلاصه کنید. اصطلاحات مهم و کلیدی مقاله در چکیده مورد اشاره قرارگیرد. در نوشتن مطالب از زبان گذشته استفاده گردد. از ارزشیابی، نقد واظهار نظر درباره نتایج پرهیز شود . حجم چکیده تا حداکثر ۲۰۰کلمه کفایت می کند.

۳- کلید واژه«این واژه ها باید کمتر از هشت واژه باشد و در عنوان مقاله هم موجود باشند»

۴- مقدمه.
در مقدمه به۱- مسأله اصلی پژوهش ۲- جنبه های اصلی و مهم موضوع پژوهش۳- اهمیت و ضرورت انجام پژوهش۴- مطالعات انجام شده در مورد موضوع پژوهش با ذکر من‍‍بع‌ ۵- مبانی نظری مربوط به موضوع با ذکر منابع و ۶- اهداف پژوهش اشاره می شود.

۵- متن(عنوان های اصلی و فرعی)

۶- نتیجه گیری«نتایج تحلیل ذکر می شود و مطلبی تحلیل نمی شود دراین قسمت به پرسش های مطرح شده پاسخ داده می شود»

۷- فهرست منابع

نکته ؛ در مقالات علمی نمی توان هیچ ادعایی را بدون دلیل و برهان آورد. اگر سخنی بگوییم یا باید آن را ثابت کنیم یا به من‍‍بعی ارجاع دهیم.قبل از ارجاع دهی سعی کنید فضاسازی کنید.دو نوع، ارجاع مستقیم، که نویسنده متنی را بدون هیچ تغییری در مقاله می آورد و آن را درون گیومه قرار می دهد و ارجاع غیر مستقیم که نقل به مضمون است و نویسنده متنی را می خواند و خلاصه ای از آن را با زبان خود در مقاله می آورد،وجود دارد.

در مقاله علمی زیاد ارجاع ندهید. نباید مقاله فقط جمع آوری نظریات دیگران باشد، بلکه از آنها به عنوان ابزاری برای پشتوانه مقاله خود و عنصری برای اثبات و تحلیل داده ها بکار گیرید.

سعی کنید بلافاصله در آغاز ارجاع ندهید، ابتدا مطالبی هر چند کوتاه از خود بنویسید و سپس با فضاسازی مناسب ارجاع دهید.

منبع : سایت حسابداری 24
پاسخ
سپاس شده توسط: رحیمی پور


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان

"تبلیغات متنی"
"درباره‌ی ما"
"امکانات وبسايت"
تالانت - آموزش حسابداری تبلیغ متنی شما در اینجا کتاب حسابداری تسعیر ارز
وبسایت فروم‌لرن در واپسین روزهای اسفند ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده و کلیه خدمات ارائه شده در این انجمن کاملاً رایگان می‌باشد. هدف ما کمک به پیشرفت حرفه حسابداری بوده و امیدواریم که بتوانیم با یاری خداوند متعال، همکاری اعضاء عزیز و سرمایه‌های گرانقدرمان؛ گام مؤثری جهت نیل به هدف خود برداریم.

©۱۴۰۳: تمامی حقوق برای تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم‌لرن محفوظ می‌باشد.

تــرجمـه شده توسط: Www.My-BB.Ir و iora.ir
قدرت گرفته از: MyBB, © ۲۰۰۲-۱۴۰۳ MyBB Group.
طراحی توسط: My-BB.Ir & Masoud_MI

زمان کنونی: ۳۰ شهریور ۱۴۰۳، ۰۲:۲۱ ق.ظ