Redirect اطلاعات بيشترads تبليغات
تبليغات

تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم لرن

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پرسش: نحوه کم کردن سنوات و مرخصی هنگام تسویه حساب
با سلام

میخاستم بدونم محاسبات مربوط به  صفر کردن مرخصی و سنوات با دادن مرخصی به کارمند به چه صورت است؟

مثلا کارمندی تا 10.09.93 نیاز به همکاری با شرکت داشته و 8 ماه هم سابقه همکاری دارد و 4 روز هم مرخصی استحقاقی ذخیره دارند. برای این شخص فرم تسویه حساب که شامل تاریخ اتمام همکاری و تعداد طلب مرخصی استحقاقی است چطور تنظیم میشود

ممنون از راهنمایی
پاسخ
سپاس شده توسط:
سلام دوست عزیز

ابتدا از طرف کلیه اعضای فروم لرن خدمت شما خیر مقدم عرض می‌کنم، به سایت خودتان خوش آمدید!

قبل از ارائه پاسخ ذکر چند نکته خالی از لطف نمی‌باشد:

1- مزاياي پايان خدمت کارکنان "برای کارگری كه به كار اشتغال داشته باشد، به نسبت كاركرد برای هر سال سابقه؛ براساس آخرین حقوق مبلغی معادل یكماه حقوق" می‌باشد.

2- عیدی کارکنان نیز "به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد، به شرطی که از سه برابر حداقل مزد سال مالی مورد نظر بیشتر نشود" می‌باشد. اما در صورتی که کارگر کمتر از یکسال به کار مشغول بوده است، طبق قانون بایستی عیدی به نسبت مدت کارکرد وی در سال محاسبه و به ایشان پرداخت شود.

3- مزایای پایان خدمت (حق سنوات)، در صورتی که در پایان قرارداد کارگر (تاریخ اتمام کار) به وی پرداخت شود، مشمول بیمه و مالیات نمی‌باشد.

فرمول محاسبه بازخرید ایام مرخصی، عیدی و مزاياي پایان خدمت به شرح زیر است:

بازخرید ایام مرخصی = ساعات مرخصی استحقاقی استفاده نشده * ( 220 / حق السعی )

مزاياي پايان خدمت = مدت کارکرد به روز * [ 365 / ( 30 * مزد ثابت ) ]

عیدی = مدت کارکرد به روز * [ 365 / دو برابر ( 30 * مزد ثابت )، به شرطی که از سه برابر حداقل مزد سال مالی مورد نظر بیشتر نشود ]
مالیات عیدی = ( عیدی - معافیت یک ماه حقوق سال مالی مورد نظر ) * 10%

درصورتي كه مجموع دريافتي‌هاي شخص طي سال (حقوق، عيدي، پاداش، مزاياي پايان خدمت و ...) از مجموع معافيت‌هاي مالياتي وي كمتر باشد، به عيدي نيز ماليات تعلق نمي‌گيرد.

منظور از "مزد ثابت" در فرمولهای فوق، مجموع مزد شغل و مزايای ثابت پرداختی به تبع شغل می‌باشد.

آنچه که مبنای محاسبه و پرداخت عیدی و پاداش پایان سال کارگران مشمول قانون کار قرار می گیرد، مزد و فوق العاده‌هایی است که کارگر به مناسبت اشتغال در شغل مربوط دریافت می‌دارد. به عبارت دیگر مزایایی که افراد به نوعی در ارتباط با شغل دریافت می‌کنند از اجزاء مزد محسوب می‌گردد، به این معنی فوق العاده شغل، سختی کار و هر آنچه را که به تبع شغل به کارگر داده می‌شود جزء مزد منظور و الزاماً باید در محاسبه عیدی و پاداش لحاظ گردد. بدیهی است صرفاً مزایای رفاهی و انگیزه ای از قبیل کمک عائله‌مندی و کمک هزینه‌های مسکن، خواروبار و بن و نیز پاداش افزایش تولید جزء مزد به حساب نیامده و در پرداخت عیدی و پاداش نیز لحاظ نخواهد شد.

کلیه دریافتهاي قانونی که کارگر به اعتبار قرارداد کار اعم از مزد یا حقوق، کمک‌عائله مندي، هزینه‌هاي مسکن، خوابار، ایاب و ذهاب، مزایاي غیرنقدي، پاداش افزایش تولید، سود سالانه و نظایر آنها دریافت می‌نماید را حق السعی می‌نامند.

درصورتی که در محاسبه مبالغ فوق مشکلی داشتید بفرمائید تا شما را راهنمایی کنم.

با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: ARVINFX ، حسین
ممنون دوست گرامی

راستش من میخاستم بدونم سنوات رو میشه با مرخصی فرستادن کارمند در انتهای قرارداد مثلا ماه آخر 15 روز بفرستنش مرخصی و از مرخصی و سنوانش کم کنن آخر قرارداد؟

یعنی مثلا من 4 روز مرخصی استحقاقی طلب دارم الانم 10هم ماه هستش و تا آخر ماه قرارداد دارم . میتونن منو بفرستن مرخصی و بعد از مرخصیم و سنواتم کم کنن؟ یا سنوات مستقیما" مربوط به قرارداد داده؟
پاسخ
سپاس شده توسط:
خواهش می کنم دوست گرامی، فقط انجام وظیفه است.

این چیزی که فرمودید ممکن نیست، و نمیشه بجای سنوات پایان خدمت؛ کارگر رو به مرخصی فرستاد. از طرف دیگه به ضرر کارگر هست که بجای دادن حق سنوات، اون رو به مرخصی فرستاد. درصورتی که خود کارگر نیاز به رفتن مرخصی دارد نیز می تواند مرخصی استحقاقی باقي‌مانده تا پایان قرارداد بعلاوه آن 4 روز ذخیره را استفاده کند.

با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط:

پرش به انجمن:

کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان

"تبلیغات متنی"
"درباره‌ی ما"
"امکانات وبسايت"
تالانت - آموزش حسابداری تبلیغ متنی شما در اینجا کتاب حسابداری تسعیر ارز
وبسایت فروم‌لرن در واپسین روزهای اسفند ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده و کلیه خدمات ارائه شده در این انجمن کاملاً رایگان می‌باشد. هدف ما کمک به پیشرفت حرفه حسابداری بوده و امیدواریم که بتوانیم با یاری خداوند متعال، همکاری اعضاء عزیز و سرمایه‌های گرانقدرمان؛ گام مؤثری جهت نیل به هدف خود برداریم.

©۱۴۰۳: تمامی حقوق برای تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم‌لرن محفوظ می‌باشد.

تــرجمـه شده توسط: Www.My-BB.Ir و iora.ir
قدرت گرفته از: MyBB, © ۲۰۰۲-۱۴۰۳ MyBB Group.
طراحی توسط: My-BB.Ir & Masoud_MI

زمان کنونی: ۱۸ شهریور ۱۴۰۳، ۰۹:۰۲ ب.ظ