Redirect اطلاعات بيشترads تبليغات
تبليغات


تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم لرن

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خبر: چندين خبر پيرامون اصلاحيه ق.م.م
#1
اجراي اصلاحيه جديد قانون ماليات هاي مستقيم از سال 95

رئيس کل سازمان امور مالياتي کشور از ابلاغ اصلاحيه جديد قانون ماليات هاي مستقيم از سوي رييس جمهور به وزارت امور اقتصادي و دارايي خبر داد و گفت: اصلاحيه جديد قانون ماليات‌هاي مستقيم از سال 95 به اجرا در خواهد آمد. دکتر علي عسکري، رئيس کل سازمان امور مالياتي در نخستين روز از هفته دولت و در جمع خبرنگاران رسانه هاي جمعي اعلام کرد: به دليل آنکه اصلاحيه قانون ماليات هاي مستقيم با تأخير به اين سازمان ابلاغ شد و ساز و کارهاي اجرايي آن اعم از تنظيم و تصويب آئين نامه ها و دستورالعمل ها نياز به زمان دارد، لذا زمان اجراي اين قانون از سال آينده خواهد بود.

وي مهمترين سرفصل هاي اصلاحيه قانون ماليات‌هاي مستقيم را ساماندهي معافيت هاي مالياتي، ايجاد مشوق هاي جديد مالياتي براي توليد و سرمايه گذاري، منطقي سازي نرخ و طبقات مالياتي در بخش اشخاص حقيقي، تصويب ماليات بر درآمد ساخت و فروش مسکن، تعيين مبناي جديد محاسبه ماليات بر درآمد اجاره، دريافت ماليات از خانه‌هاي خالي و بروز رساني تقويم ارزش معاملاتي املاک، ساده سازي ماليات بر ارث، ايجاد بانک اطلاعاتي طرح جامع مالياتي، تعيين شرايط جديد ممنوع الخروجي، حذف ماليات علي الرأس و حرکت به سمت شفافيت اقتصادي، يکسان سازي ماليات حقوق کارکنان دولت و بخش خصوصي و ايجاد مراجع بازرسي مالياتي برشمرد.


ايجاد واحد بازرسي مالياتي براي نظارت بر اجراي قوانين و مقررات مالياتي

دکتر علي عسکري، رئيس کل سازمان امور مالياتي روز دوشنبه دوم شهريور ماه، خاطر نشان کرد: واحد بازرسي مالياتي براساس ماده 181 اصلاحيه جديد قانون ماليات‌هاي مستقيم و به منظور کنترل دفاتر، اسناد و مدارک موديان اعم از دستي و ماشيني در سازمان امور مالياتي کشور ايجاد مي گردد. وي اظهار داشت: مؤدياني که نسبت به ارايه دفاتر و اسناد و مدارک استنکاف نمايند، علاوه بر شمول مجازات مقرر در اين قانون، از معافيت‌هاي مالياتي منابع مختلف درآمدي سال مورد مراجعه محروم مي‌شوند. ايشان همچنين از ايجاد دادگاه ها و دادسراهاي ويژه مالياتي در سطح استان ها با هماهنگي قوه قضاييه به منظور مقابله با جرايم مالياتي خبر داد.


ملاک تعيين ماليات بر درآمد اجاره از سال آينده، اسناد مثبته خواهد بود

رئيس کل سازمان امور مالياتي کشور با اشاره به ساماندهي ماليات بر درآمد اجاره براساس اصلاحيه جديد قانون ماليات هاي مستقيم گفت: از سال آينده، ماليات بر درآمد اجاره بر مبناي اسناد مثبته اعم از قراردادهاي رسمي و عادي تعيين خواهد شد.وي با اشاره به حجم بالاي فرار مالياتي در بخش اجاره املاک ، گفت: مطابق ماده 54 اصلاحيه جديد قانون ماليات هاي مستقيم، ماليات بر درآمد اجاره بر اساس قرارداد اعم از رسمي يا عادي تعيين خواهد شد و در مواردي که قرارداد وجود نداشته باشد يا از ارائه آن خودداري گردد و يا مبلغ مندرج در آن کمتر از هشتاد درصد ارقام مندرج در جدول املاک اعلام شده توسط سازمان امور مالياتي کشور باشد، ميزان اجاره بها بر اساس جدول اجاره املاک مشابه تعيين خواهد شد.


اخذ ماليات خانه‌هاي خالي از سال آينده

رئيس کل سازمان امور مالياتي کشور از دريافت ماليات خانه هاي خالي در راستاي اجراي اصلاحيه جديد قانون ماليات هاي مستقيم از سال آينده خبر داد. دکتر علي عسکري گفت: مطابق ماده 54 مکرر اصلاحيه جديد قانون ماليات هاي مستقيم، واحدهاي مسکوني واقع در شهرهاي با جمعيت بيش از يکصد هزار نفر که به استناد سامانه ملي املاک و اسکان کشور به عنوان «واحد خالي» شناسايي مي‌شوند، از سال دوم به بعد مشمول ماليات خواهند شد. وي اضافه کرد: از خانه هاي خالي در سال دوم، معادل نصف ماليات بر اجاره، در سال سوم معادل ماليات بر اجاره و از سال چهارم به بعد، معادل يک و نيم برابر ماليات بر اجاره، ماليات اخذ خواهد شد.

ايشان عنوان کرد: تعيين ارزش معاملاتي املاک بر عهده کميسيون تقويم املاک خواهد بود که ارزش معاملاتي موضوع اين قانون را در سال اول معادل دو درصد ميانگين قيمت هاي روز منطقه تعيين خواهد کرد و از سال 96 به بعد، هر سال به ميزان دو واحد درصد به ارزش معاملاتي املاک اضافه خواهد شد تا زماني که ارزش معاملاتي هر منطقه به 20 درصد ميانگين قيمت هاي روز املاک برسد.


ساده سازي ماليات بر ارث در اصلاحيه جديد قانون ماليات‌ها

رئيس کل سازمان امور مالياتي کشور گفت: در اصلاحيه جديد قانون مالياتهاي مستقيم که از سال 95 به اجرا در خواهد آمد، ماليات بر ارث ساده سازي شده است. دکتر علي عسکري خاطر نشان کرد: مطابق اصلاحيه جديد، مراحل صدور گواهي حصر وراثت به صورت جداگانه انجام مي شود و براي اموال متوفي اعم از حساب بانکي، املاک و خودرو و ساير دارايي ها به صورت جداگانه مفاصا صادر مي شود و ديگر نيازي نيست وراث تمامي ماترک متوفي را جهت انحصار وراثت تقويم کنند و ماليات همه اموال را يک جا پرداخت کنند. وي اظهار داشت: اين اصلاح به دليل مشکلات بسياري که قانون فعلي براي وراث بوجود مي آورد انجام گرفت و در برخي موارد ميزان ماليات مبلغ بالايي بود و وراث قادر به پرداخت کل ماليات نبودند؛ ضمن اينکه مطابق اصلاحيه جديد اگر اموال و دارايي جديدي از متوفي شناسايي شود، نيازي نيست که کل اموال را دوباره از ابتدا تقويم کرد و براي مال جديد نيز جداگانه مفاصا صادر مي‌شود.


منبع: سازمان امور مالياتي كشور
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: hoda ، حسین ، tabanbam


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان

"تبلیغات متنی"
"درباره‌ی ما"
"امکانات وبسايت"
تالانت - آموزش حسابداری تبلیغ متنی شما در اینجا کتاب حسابداری تسعیر ارز
وبسایت فروم‌لرن در واپسین روزهای اسفند ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده و کلیه خدمات ارائه شده در این انجمن کاملاً رایگان می‌باشد. هدف ما کمک به پیشرفت حرفه حسابداری بوده و امیدواریم که بتوانیم با یاری خداوند متعال، همکاری اعضاء عزیز و سرمایه‌های گرانقدرمان؛ گام مؤثری جهت نیل به هدف خود برداریم.

©۱۴۰۳: تمامی حقوق برای تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم‌لرن محفوظ می‌باشد.

تــرجمـه شده توسط: Www.My-BB.Ir و iora.ir
قدرت گرفته از: MyBB, © ۲۰۰۲-۱۴۰۳ MyBB Group.
طراحی توسط: My-BB.Ir & Masoud_MI

زمان کنونی: ۰۶ مرداد ۱۴۰۳، ۰۴:۱۰ ق.ظ