Redirect اطلاعات بيشترads تبليغات
تبليغات


تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم لرن

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشكل: ساعات كار در هفته
#1
با سلام و تشکر از مطالب مفیدتون و آفرین بر اطلاعات خوب جناب آقای معدلی عزیز

یک سوال درخصوص ساعات کار در هفته از خدمتتون داشتم.

من در یک واحد صنعتی کار میکنم که کارگرهاش به صورت 3 شیفت چرخشی 8 ساعتی هستند و کارخانه بطور 24 ساعته در حال کار بوده و در حالت عادی تعطیلی ندارد و کارگران موظف به حضور هستند. پرسنل مهندسی و اداری به صورت روزکار بوده و معمولا 8 تا 17 حضور دارند.

همونطور که مستحضر هستید قانون کار 44 ساعت کار در هفته را به عنوان ساعت کار قانونی درنظر گرفته است یعنی به صورت ساده 5روز 8 ساعتی و یک روز 4 ساعتی که معمولا بسیاری شرکت ها پنجشنبه را به عنوان روز 4 ساعتی مدنظر قرار میدهند. ولی در شرکت ما اینگونه محاسبه نمیگردد و ما موظف به 6 روز کار 8 ساعتی یعنی 48=8*6 ساعت در هفته هستیم و درغیر اینصورت بایست مرخصی بگیریم و از مرخصی استحقاقی کسر میشود. سوال من اینه که آیا چنین چیزی قانونی هست؟

نکته جالب قضیه اینجاست که چندین مرتبه و طی پیگیری های افراد مختلف با اداره کار شهرستان، اداره کار جواب درستی نداده ولی یجورایی گفته که کارفرما میتونه 4 ساعت کارکرد شما را کم کنه مثلا به عنوان ناهار !!!؟؟؟ آیا این از نظر قانونی درسته؟ اصلا ماده قانونش چنده؟ ضمناً پرسنل کارگری که شیفتی هستند اصلا ناهار ندارند و فقط یک میان وعده دارند ولی پرسنل اداری ناهار میخورند.

ممنون میشم راهنمایی بفرمایید هرچند بیشتر برای روشن شدن خودم میپرسم وگرنه میدونم که زور ما به کارفرما نمیرسه اونم تو این اوضاع بد اقتصادی که حرف بزنی میگن همینشم که داریم میدیم برید خدا را شکر کنید!!!!!!!!!!

باتشکر
پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
سلام دوست عزيز

ابتدا از طرف كلیه اعضای فروم‌لرن خدمت شما خیرمقدم عرض می‌كنم، به سایت خودتان خوش آمدید!

ضمن تشكر از حسن نيت جنابعالي و همچنين عذرخواهي بابت تأخير در پاسخ؛ در اين خصوص نظر شما را به پرسش و پاسخي كه در بخش دهم (ساعات کار و اضافه کاری) پرسش‌هاي متداول وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي مطرح شده است جلب مي‌نمايم:

وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي نوشته: 1- منظور از ساعات کار چیست و آیا ساعات صرف غذا جزء ساعت کار کارگران به حساب می‌آید؟

همانگونه که ماده 51 قانون کار نیز به آن تصریح دارد ساعت کار در این قانون مدت زمانی است که کارگر نیرو یا وقت خود را به منظور انجام کار در اختیار کارفرما قرار می‌دهد به این لحاظ ساعات صرف صبحانه و نهار جزء ساعت کار به حساب نمی‌آید، بدیهی است چنانچه در کارگاهی از قبل رویه مورد عمل بر این قرار گرفته باشد که ساعت صرف صبحانه یا نهار و یا شام جزء ساعت کار به حساب آید؛ استمرار آن به عنوان عرف مستقر در کارگاه محسوب و کما‌کان باید اجرا گردد. ضمناً با توجه به ماده 150 قانون کار کارفرما مکلف است در ایام ماه مبارک رمضان مدتی را برای ادای فرایض دینی و صرف افطار یا سحری اختصاص دهد که این مدت جزء ساعت کار کارگران منظور می‌شود.

شما مي‌بايست از مسئولين شركت خود سوال كنيد كه چرا ساعات كاري شما در هفته 48 ساعت است؟ آيا صرفاً بخاطر صرف نهار يا موضوع ديگري؟ سپس مي‌توان شما را در اين خصوص راهنمائي كرد. درصورتي كه ساعات كار قانوني مطابق ماده 51 قانون كار، 44 ساعت بوده و مجاز بر آن، اضافه كاري محسوب مي‌گردد.

با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: رحیمی پور ، حسین ، tiam127 ، hadi2069
#3
ضمن تشکر از توجهتون به عرضتون میرسونم که شرکت این رویه را از قبل انجام می داد که در آن زمان پرسنل به صورت 12 ساعتی بوده و ناهار در کارگاه میخوردند ولی از زمانیکه کارگران بصورت 8 ساعتی مشغول بکار شدند دیگر ناهار نداشته و یک میان وعده به ایشان داده میشود ولی رویه معمول در 48 ساعت کارکرد هفته همچنان پابرجاست و خب وقتی هم اعتراض از کارگران صورت میگیرد کارفرما بیان میکند که شما تمام زمان کاریتان را به صورت مفید کار نمیکنید که هرچند درواقع درست است ولی از نظر قانونی مشکل دار بنظر میرسد و البته عرض کردم من این سوال را بیشتر برای این پرسیدم که برای خودم از نظر قانونی روشن شود وگرنه کارفرما که هرجور بخواهد اعمال نظر میکند.

باتشکر و سپاس
پاسخ
سپاس شده توسط:
#4
ضمن عرض سلام مجدد خدمت شما

خواهش مي‌كنم دوست عزيز؛ انجام وظيفه بود.

(۲۶ تير ۱۳۹۵، ۰۱:۳۹ ب.ظ)tiam127 نوشته: وقتی هم اعتراض از کارگران صورت میگیرد کارفرما بیان میکند که شما تمام زمان کاریتان را به صورت مفید کار نمیکنید که هرچند درواقع درست است ولی از نظر قانونی مشکل دار بنظر میرسد

اين مورد كه فرموديد اصلاً در حيطه اختيارات كارفرما نيست و هيچ‌گونه توجيه قانوني ندارد كه كارفرما، ساعات كار كاركنان را به دلايل منطقي يا غيرمنقطي؛ اعم آنچه ذكر شد و يا ... بخواهد افزايش دهد. قانون در اين مورد به صراحت نظر خود را اعمال كرده و جاي هيچگونه توجيه وجود ندارد، بنابراين اين كار كارفرما كاملاً غيرقانوني بوده و شما اختيار تنظيم شكايت عليه وي را دارا مي‌باشيد.

با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: حسین ، hadi2069


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان

"تبلیغات متنی"
"درباره‌ی ما"
"امکانات وبسايت"
تالانت - آموزش حسابداری تبلیغ متنی شما در اینجا کتاب حسابداری تسعیر ارز
وبسایت فروم‌لرن در واپسین روزهای اسفند ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده و کلیه خدمات ارائه شده در این انجمن کاملاً رایگان می‌باشد. هدف ما کمک به پیشرفت حرفه حسابداری بوده و امیدواریم که بتوانیم با یاری خداوند متعال، همکاری اعضاء عزیز و سرمایه‌های گرانقدرمان؛ گام مؤثری جهت نیل به هدف خود برداریم.

©۱۴۰۳: تمامی حقوق برای تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم‌لرن محفوظ می‌باشد.

تــرجمـه شده توسط: Www.My-BB.Ir و iora.ir
قدرت گرفته از: MyBB, © ۲۰۰۲-۱۴۰۳ MyBB Group.
طراحی توسط: My-BB.Ir & Masoud_MI

زمان کنونی: ۱۷ مهر ۱۴۰۳، ۰۷:۱۶ ق.ظ