Redirect اطلاعات بيشترads تبليغات
تبليغات


تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم لرن

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوال: اموال ضبط شده توسط گمرك در فرودگاه ها
#1
با سلام وعرض ادب
شايد ديده باشيد كه در فرودگاه هايي كه پرواز خارجي دارند موقع عبور و كنترل جهت سوار شدن به هواپيما بعضي افرادعلي رغم تذكرات داده شده مبني بر اينكه چه ميزان بار مي توانند حمل كنند وچه ميزان خريد مي توانند انجام دهند باز هم بيشتر از ميزان لازم خريد انجام داده اند كه در گمرك ضبط وثبت مي شود بيشتر اين افراد كساني هستند كه كارت بازرگاني نداشته و خريدهايي مازاد داشته جهت فروش در كشور خود كه با اين مسئله روبرو مي شوند از ديدگاه شما اين توقيفات گمرك از منظر حسابداري در دفاتر گمرك به چه صورت ثبت شده و تكليف اين اموال بي صاحب چه مي باشد؟
با تقديم احترام
پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
سلام
آيا حسابداري گمرگات حسابداري دولتي نيست ؟
پاسخ
سپاس شده توسط:
#3
با سلام خدمت دوست عزیزم مضفر و خانم شاهی
گمرک یه سازمان دولتیه این اموال رو به سازمان اموال تملیکی تحویل می دن تا به تشخیص این سازمان به مزایده گذاشته بشن حالا اونا هم به زور یه لیستی از اموال دارن من این مورد رو در رابطه با اموال ضبط شده توسط گمرک به دلیل نداشتن برگ کمرکی مشا هده کردم و حتی در مزایده ها شونم شرکت کردم
پاسخ
سپاس شده توسط:
#4
باسلام وخداقوت
یعنی این اموال بدون اجازه صاحب بیچارش که خریداری شده به مزایده گذاشته میشه این که درست نیست ای بابا :-@ پس به قول ابجی پونه گمرگ چه ثبتی میزنه؟راستی این اموال میشه دارایی اونا یا اهدایی(البته باداورده ست دیگهSmile )
باتشکر
الهی نه من آنم که زفیض نگهت چشم بپوشم
نه تو آنی که گدارا ننوازی به نگاهی
در اگر باز نگردد نروم باز به جایی
پشت دیوار نشینم چوگدابرسر راهی
پاسخ
سپاس شده توسط:
#5
فک کنم ثبت نزنن البته اگه نقدی کار کنن و فقط حسابدار اموال بهشون برچسب اموال می زنه و لیستشو نگهداری می کنن و موقع فروش هم که
وجه نقد **
سایر درامد ها **
واگه تعهدی باشه
موجودی کالا -اموال توقیفی ****
سایر درامد ها ****
********************
پاسخ
سپاس شده توسط:
#6
(۱۵ فروردین ۱۳۹۲، ۰۳:۰۶ ب.ظ)mehdiasiaban نوشته: با سلام خدمت دوست عزیزم مضفر و خانم شاهی
گمرک یه سازمان دولتیه این اموال رو به سازمان اموال تملیکی تحویل می دن تا به تشخیص این سازمان به مزایده گذاشته بشن حالا اونا هم به زور یه لیستی از اموال دارن من این مورد رو در رابطه با اموال ضبط شده توسط گمرک به دلیل نداشتن برگ کمرکی مشا هده کردم و حتی در مزایده ها شونم شرکت کردم

با سلام وعرض ادب خدمت آقاي مظفر و آقاي آسيابان
با سپاس از هكاري و پاسختون درسته گمرك دولتيه منتهي من يكي دو مورد از اين ها رو به عينه ديدم فقط برام اين سوال مطرح بود كه چه جوري ثبت ميشه با توضيحاتي كه داده شده بايد جزو درآمد محسوب بشه
با سپاس وتقديم احترام
پاسخ
سپاس شده توسط:
#7
با سلام وبا اجازه(لطفا اگر اشتباه میکنم توضیحاتم را تصحیح و تکمیل بفرمایید)
این رویداد فقط در فرودگاه ها نیست وبدون اجازه نیز به فروش نخواهد رفت.ودرگمرک فقط لیستی از اموال توسط گمرک تهیه وارزش کالا در قسمت ارزیابی مشخص میشود ونیز جهت این اموال فقط بعد از فروش اموال (توسط سازمان تملیک اموال) به حساب گمرک مبلغی واریز میشود که در اداره گمرک ثبت زیر زده میشود

بانک
عوارض گمرکی(حقوق ورودی)

و ثبتهای مربوط به حسابداری دولتی در سازمان تملیک اموال انجام خواهدشد.

توضیحات مکمل:

ضبط كالا در گمرك در مواردي است كه كالا ممنوع الورود يا غير مجاز بوده و با نام و مشخصات صحيح اظهار شده باشد .گمرگ سه ماه به صاحب كالا فرصت میدهد كه كالا را از كشور اعاده نمايد ، ولي صاحب كالا اگراقدامي ننمايد ، در اين صورت بعد از انقضاي سه ماه مذكور كالا اصطلاحاً ضبط ميشود . همچنين بعد از ضبط ، به صاحب كالا تا دو ماه وقت داده مي شود كه اگر شكايتي دارد به دادگاه تسليم نمايد ، در غير اينصورت و گذشت دو ماه مذكور ، اصطلاحاً كالا ضبط قطعي مي شود يعني به مالكيت دولت در ميايد .(ماده 35 قانون امور گمرکی)

قانون امور گمركي شماره57445/373
بخش پنجم ـ كالاي متروكه، ضبطي (ضبط شده) و واگذاري به گمرك

ماده 33ـ كالاي متروكه موضوع ماده (24) اين قانون و كالاي ضبطي و واگذاري به گمرك، توسط سازمان جمع‌آوري و فروش اموال تمليكي به ‌عنوان مسؤول فروش كالاي متروكه و ضبطي با رعايت مقررات مربوطه به فروش مي‌رسد.
تبصره1ـ تا زماني كه كالا توسط سازمان ياد شده به فروش نرسيده است، صاحب كالا حق دارد پس از اعلام گمرك به سازمان مذكور براي انجام تشريفات قطعـي گمركي و ترخيص كالاي خود نـسبت به تسليم اظهارنامه و يا تغيير عنوان اظهـار با رعايت مقررات مربوطه و پرداخت كلـيه وجوه متعلقه و ساير هـزينه‌هاي انجام‌شده اقدام نمايد.
ماده34ـ مرجع تحويل‌گيـرنده مكلف است در موقع تسليم قبض انبار، تاريخ متروكه شدن كالا و اقدام براي فروش آن را با درج مفاد ماده (24) اين قانون در ظهر قبض انبار مشخص نمايد.
تبصره2ـ گمرك موظف است براي كالاي هر رديف دفتر انبار، اظهارنامه گمركي تنظيم نمايد و كالا را با حضور نماينده مرجع تحويل‌گيرنده مورد ارزيابي قرار دهد و مقدار، نوع، ارزش و ساير مشخصات آن را تعيين و در متن اظهارنامه قيد کند و حقوق ورودي و هزينه‌هاي انجام خدمات مربوطه را نيز محاسبه نمايد. محاسبه حقوق ورودي و هزينه هاي كالاي متروكه به مأخذ زمان تنظيم اظهارنامه به‌عمل مي‌آيد. فهرست اين كالاها به همراه اظهارنامه‌هاي مربوط به سازمان جمع‌آوري و فروش اموال تمليكي ارسال مي‌گردد.
تبصره(ماده35) ـ كالاي ضبط شده سريع‌الفساد و کالايي كه نگهداري آن ايجاد هزينه اضافي يا خطر نمايد اعم از اين‌كه ضبط، قطعي شده يا نشده باشد و همچنين كالايي كه از تاريخ ضبط آن شش ماه گذشته ولي از طرف مرجع قضائي تعيين تکليف نهائی نشده باشد طبق مقررات به فروش مي‌رسد و وجوه حاصل از فروش آن تا تعيين تكليف نهايي به‌عنوان سپرده نگهداري مي‌شود مگر آن‌كه مرجع مزبور ادامه نگهداري عين كالا را تا تعيين تكليف نهائي لازم بداند.
پاسخ
سپاس شده توسط:
#8
سازمان اموال تملیکی یک سازمان انحصاری در تعیین تکلیف اموال منقول و غیر منقولی است که به دلایل مختلف به تصرف دولت در می آید و بر اساس ماده یک قانون تاسیس سازمان حوزه کاری بسیار گسترده ای دارد که با رفع محدودیت ها و موانع و تحقق اهداف و برنامه های آن می تواند یک سازمان اثرگذار در تامین منابع مالی برای کشور باشد.

سازمان جمع آوري و فروش اموال تمليكي به عنوان يك نهاد حاكميتي هرچند يك شركت خودگران بوده و هزينه هاي سالانه خود را از طريق كارمزد حاصل از فروش و برگزاري مزايده هاي مختلف كسب مي كند، اما تلاش مي كند با نگرشي كلان در جهت اثربخشي براي توليد و صنعت كشور حركت كند.

رئیس سازمان اموال تملیکی با اشاره به اینکه هر صاحب کالا می تواند از کالای خود در گمرک دفاع کند، عنوان کرد : و درصورتی که حق گمرکی برای کالاهای دپو شده در گمرک پرداخت نشده باشد این سازمان تمام حقوق گمرکی را پرداخت کرده و کالا را وارد کرده و به فروش می رساند و درصورتی که صاحب کالا درخواست اعاده کالا نماید در دادگاه به مشکل وی رسیدگی شده و کالا به او بازگردانده می شود و درصورتی که دلایل واردکننده قانع کننده نباشد امکان استرداد وجود ندارد.


ماده37 (قانون امور گمرکی)- سازمان جمع آوري و فروش اموال تمليكي موظف است بلافاصله پس از انجام تشريفات مذكور در مواد (33) و (34) اين قانون با تنظيم صورتمجلس به دريافت كالاي متروكه و ضبطي از مرجع تحويل‌گيرنده با نظارت گمرك و انتقال آن به انبارهاي خود اقدام نمايد.
تبصره2ـ پرداخت مازاد حاصل فروش كالاي متروكه به صاحب كالا، مستلزم ارائه حواله ترخيصيه شركت حمل ‌و نقل مربوطه است.
تبصره3ـ مسؤوليت حفاظت و نگهداري كالا پس از تحويل به سازمان جمع‌آوري و فروش اموال تمليكي با سازمان مذكور است.
تبصره4ـ هزينه‌هاي انجام خدمات و ساير هزينه‌هاي كالاهاي متروكه به هنگام خروج از اماكن گمركي توسط سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تمليكی پرداخت و يا تعهد پرداخت مي‌گردد.
تبصره5 ـ حداكثر هزينه انبارداري قابل تأمين از حاصل فروش، شش‌ماه است و مابه‌التفاوت هزينه انبارداري به‌عهده سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تمليکی مي‌باشد.

توضیحات تکمیلی
کد پی‌اچ‌پی:
http://shrvin2010.mihanblog.com/post/144 
پاسخ
سپاس شده توسط:
#9
قانون تأسیس سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی و اساسنامه آن
ماده ۹ - سازمان مکلف است وجوه حاصل از فروش اموال موضوع ماده (۱) این قانون را پس از احتساب ۱۰% در مورد اموال منقول و ۵% در مورد‌اموال غیر منقول بابت کارمزد فروش، حسب مورد به حسابهای درآمد عمومی کشور واریز نماید، ۱۰% و ۵% مذکور به حساب تمرکز درآمد سازمان در‌خزانه منظور خواهد شد.
ماده 31- کلیه دستگاهها و مراجع قضایی کشور مکلفند وجو ریالی و ارزی که تحت عنوان قاچاق کشف و یا تحت عنوان جرایم اخذ می گردد وهمچنین کلیه وجوه ارزی و ریالی که بابت جریمه اجناس قاچاق ، احتکار ، گرانفروشی ، تعزیرات حکومتی و سایر عناوین به نفع دولت ضبط قطعی شده ویا می شوند را بلافاصله بدون دخل و تصرف تا تعیین تکلیف قطعی از طرف مراجع قضایی به حساب خزانه که به همین منظور افتتاح می شود واریز نمایند.همچنین دستگاههای مذکور مکلفند کلیه مسکوکات طلا و نقره و شمش طلا و جواهرات و اموال موضوع این قانون را بلافاصله و بدون دخل وتصرف با تنظیم صورتمجلسی که به امضا دادستان مربوط و رئیس اداره امور اقتصادی و دارایی یا نمایندگان آنها خواهد رسید به سازمان تحویل دهند.
ماده 34- وجوه حاصل از فروش کالاهای متروکه غیر دولتی پس از کسر هزینه های مربوط اعم از بیمه ، حمل ، تخلیه ، باربری،بارگیری ؛ انبارداری،آزمایش ، حقوق گمرکی ، سود بازرگانی ، مالیات و عوارض متعلقه و کارمزد سازمان در حساب سپرده نگهداری می شودتا در صورت مراجعه صاحب کالا بر اساس اسناد مثبته به او مسترد گردد.
تبصره – شرکتهای دولتی مشمول مفاد این ماده خواهند بود.
ماده 39- سازمان مکلف است ترتیبی اتخاذ نماید که با اعلام مراجع ذی صلاح قضایی مبنی بر رفع توقیف و استرداد ، بلافاصله اموال مربوط به صاحبش مسترد گردد و در صورتی که عین مال به فروش رفته باشد حاصل فروش پس از کسر هزینه های موضوع ماده (34) این قانون به صاحبش مسترد شود.
اردشیر محمدی با بیان این که تمامی درآمد این سازمان به حساب خزانه کشور واریز می شود، اظهار داشت: سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، ۱۰ درصد از درآمد اموال منقول و پنج درصد از درآمد اموال غیر منقول را به عنوان کارمزد دریافت و صرف هزینه جاری سازمان می کند.

سپرده : (Diposit)
سپرده از نظر قانون محاسبات عمومي عبارت است از :
الف – مجوهي كه طبق قوانين و مقررات بمنظور تأمين و يا جلوگيري از تضييع حقوق دولت دريافت ميگردد و استرداد و يا ضبط آن تابع شرايط مقرر در قوانين و مقررات وقراردادهاي مربوط است .
ب – وجوهي كه بمنظور قرارها و يا احكام صادره از طرف مراجع قضائي از اشخاص حقيقي و يا حقوقي دريافت ميگردد و بموجب قرارها و احكام مراجع مذكور كلا يا بعضاً قابل استرداد ميباشد .
ج – مجوهي كه بر اساس مقررات قانوني توسط اشخاص نزد دستاگاههاي دولتي به نفع اشخاص ثالث توديع ميگردد تا با رعايت مقررات مربوط به ذينفع پرداخت شود .

امیدوارم ثبت زیر در سازمان اموال تملیکی درست باشد

درزمان دریافت لیست اموال ضبط شده از گمرک:
حساب انتظامی
طرف حساب نتظامی(گمرک و...)

پس از فروش اموال:
هزینه های جاری(حمل وبارگیری و حق الکشف و...)
تمرکز وجوه درآمد(سپرده )
درآمد عمومی کشور(خزانه)
پاسخ
سپاس شده توسط:


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان

"تبلیغات متنی"
"درباره‌ی ما"
"امکانات وبسايت"
تالانت - آموزش حسابداری تبلیغ متنی شما در اینجا کتاب حسابداری تسعیر ارز
وبسایت فروم‌لرن در واپسین روزهای اسفند ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده و کلیه خدمات ارائه شده در این انجمن کاملاً رایگان می‌باشد. هدف ما کمک به پیشرفت حرفه حسابداری بوده و امیدواریم که بتوانیم با یاری خداوند متعال، همکاری اعضاء عزیز و سرمایه‌های گرانقدرمان؛ گام مؤثری جهت نیل به هدف خود برداریم.

©۱۴۰۳: تمامی حقوق برای تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم‌لرن محفوظ می‌باشد.

تــرجمـه شده توسط: Www.My-BB.Ir و iora.ir
قدرت گرفته از: MyBB, © ۲۰۰۲-۱۴۰۳ MyBB Group.
طراحی توسط: My-BB.Ir & Masoud_MI

زمان کنونی: ۳۰ شهریور ۱۴۰۳، ۱۲:۲۱ ق.ظ