Redirect اطلاعات بيشترads تبليغات
تبليغات


تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم لرن

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
يادداشت: ترتیبات اجرائی فهرست معاملات برگرفته از تبصره 3 ماده 169 قانون مالیات‌ها
#1
در عصر حاضر سازمان‌ها و موسسات اعم از دولتی و غیر دولتی برای تحقق اهداف خویش می‌کوشند به انحای گوناگون رضایت هرچه بیشتر شهروندان را فراهم نمایند. در این میان سازمان امور مالیاتی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و برای رضایت‌مندی هرچه بیشتر مودیان از هیچ کوششی دریغ ننموده و با بهره‌گیری از روش‌ها و وسایل گوناگون و نیز گماردن نیروهای ماهر و کارآزموده در بخش‌های اجرائی همواره تلاش داشته است به تعیین و تشخیص دقیق درآمد مشمول مالیات فعالان اقتصادی همت گمارد.

گفتنی است معمولاً برای تعیین درآمد مشمول مالیات مودیان، اطلاعات مالی و قراردادهای فی‌مابین آنان از اهمیت فراوانی برخوردار بوده بطوریکه در برخی از مواد قانون مالیات‌های مستقیم موکداً به این موارد اشاره شده است.

قدر مسلم مأموران مالیاتی که دخالت مستقیم در تعیین درآمد مشمول مالیات مودیان دارند باید علاوه بر آنکه از دانش و مهارت کافی در امور حسابداری و حسابرسی برخوردار می باشند به اطلاعات مالی شامل دفاتر قانونی، صورتحساب‌ها، فاکتورها و ... نیز دسترسی داشته باشند.

بدیهی است داشتن چنین مدارکی از سوی مودیان و ارائه آنها به مأموران مالیاتی در تعیین مالیات حقه آنان بسیار موثر بوده، زیرا مأموران رسیدگی‌کننده به سهولت و بدرستی می‌توانند درآمد مشمول مالیات مودیان را تعیین نموده و از این حیث اختلافات مالیاتی نیز به حداقل ممکن کاهش یابد. البته این امر به نوبه خود موجب می‌شود که رضایت‌مندی مودیان افزایش یافته و در نتیجه وصول مالیات در کوتاهترین زمان ممکن میسر گردد. ضمناً از ابزارهای دیگری که مأموران مالیاتی می‌توانند بدانها استناد نمایند صورتحساب‌های مندرج به شماره اقتصادی مودیان می‌باشد که در قانون مالیات‌ها نیز الزامات و تکالیف خاصی در این خصوص برای فعالان اقتصادی پیش‌بینی شده است.

سازمان امور مالیاتی علاوه بر موارد مذکور با بکارگیری دانش روز و فناوری‌های پیشرفته زمینه مناسبی را جهت تعیین و تشخیص دقیق درآمد مشمول مالیات فعالان اقتصادی فراهم نموده است، بطوریکه به تحقق بسیاری از آرمان‌ها و اهداف این نهاد جنبه عینیت بخشیده که از مصادیق بارز آن می‌توان به عدالت مالیاتی، تسهیل در امور و صرفه‌جویی در بسیاری از هزینه‌ها اشاره داشت.

در این راستا سازمان امورمالیاتی کشور راهکارها و تدابیری را اتخاذ نمود که براساس آنها مودیان می‌توانند بسیاری از تکالیف و وظایف مربوطه را بصورت online انجام دهند که از نمونه‌های بارز آن می‌توان به ارائه اظهارنامه‌های مالیاتی الکترونیکی، ارسال لیست حقوق کارکنان و صورت معاملات اشاره کرد.

آنچه که در خاتمه ذکر آن ضروری است این است که ارائه الکترونیکی فهرست معاملات علاوه بر آنکه در شفافیت مبادلات اقتصادی تأثیرگذار بوده، می‌تواند در مواردی همچون تسهیل در ارسال فهرست معاملات در هر ساعت از شبانه روز و با هر بعد از مسافت، جلوگیری از هدر رفتن زمان با کاهش تردد به واحدهای مالیاتی، افزایش ضریب اطمینان در ارسال فهرست معاملات توسط فعالان اقتصادی نیز موثر عمل نماید. 

منبع: سازمان امور مالیاتی کشور
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: sepideh


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان

"تبلیغات متنی"
"درباره‌ی ما"
"امکانات وبسايت"
تالانت - آموزش حسابداری تبلیغ متنی شما در اینجا کتاب حسابداری تسعیر ارز
وبسایت فروم‌لرن در واپسین روزهای اسفند ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده و کلیه خدمات ارائه شده در این انجمن کاملاً رایگان می‌باشد. هدف ما کمک به پیشرفت حرفه حسابداری بوده و امیدواریم که بتوانیم با یاری خداوند متعال، همکاری اعضاء عزیز و سرمایه‌های گرانقدرمان؛ گام مؤثری جهت نیل به هدف خود برداریم.

©۱۴۰۳: تمامی حقوق برای تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم‌لرن محفوظ می‌باشد.

تــرجمـه شده توسط: Www.My-BB.Ir و iora.ir
قدرت گرفته از: MyBB, © ۲۰۰۲-۱۴۰۳ MyBB Group.
طراحی توسط: My-BB.Ir & Masoud_MI

زمان کنونی: ۱۳ مهر ۱۴۰۳، ۱۰:۰۴ ق.ظ