Redirect اطلاعات بيشترads تبليغات
تبليغات

تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم لرن

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پرسش: راهنمایی مالیاتی در زمینه خریداری و گرداندن مغازه و آپارتمان سند اداری
دوستان گرامی

من در زمینه خرید و گرداندن مغازه و دفتر سند اداری تازه کار و بی اطلاع هستم
خواهشمندم راهنمایی کنید که برای مغاره خریدن و دفتر خریدن از لحاظ مالیاتی چه نکاتی ضروری است و در ضمن به سوالاتم پاسخ بدین:

1- همانطور که می دانید هنرمندان و گرافیستها و (طراحان وب چون کار گرافیکی است) از پرداخت مالیات بر درامد معاف هستند. اگر جواز مغازه بجای خدمات گرافیک چیز دیگری مثلا کامپیوتر باشد آیا نمی توانم از معافیت مالیاتی استفاده کنم؟

2- برای اینکه در خرید کلاه سرم نره ، چکار کنم یکوقت بدهی های مالیاتی و غیر مالیاتی فروشنده به من منتقل نشود؟

3- اگر من اقدام به کاری در مغازه بکنم که معافیت مالیاتی ندارد مثلا بوتیک بزنم. فرض کنید به دلایل مختلف فروش کمی داشته باشم مثلا ماهی 500هزار تومان سود کنم یا برفرض حتی ضرر بدم و سود نکنم آخر سال مالیات را چگونه حساب می کنند؟ آیا اگر باور نکنند که ضرر کرده ام می توانند مالیات خیالی خودشان را بگیرند؟ چاره چیست؟

4- من شنیدم اگر آپارتمان سند اداری را اجاره بدیم و مستاجر مالیات فعالیت اقتصادی خود را نپردازد و تخلیه کند مالیات را از صاحب ملک می گیرند! مثلا مستاجر ملکی را 50 میلیون پیش ماهی 2 میلیون تومان اجاره کرده و واردات کالا انجام داده که مالیاتش مثلا 10میلیارد تومان است و ملک را تخلیه می کند و می رود و اگر آن مالیات را نپرداخته باشد صاحب ملک باید آن را بپردازد. آیا صحت دارد؟

5- درباره سوال 4 اگر ملک موقعیت اداری که سندش مسکونی است به عنوان کاربری مسکونی به شرکت یا فعال اقتصادی اجاره بدیم خطر اینکه مالیات فعالیت او در صورت عدم پرداخت از مالک گرفته شود از بین میرود؟

با تشکر از شما گرامیان
پاسخ
سپاس شده توسط:
سلام دوست گرامی

ابتدا از طرف كلیه اعضای فروم‌لرن خدمت شما خیر مقدم عرض می‌كنم، به سایت خودتان خوش آمدید!

(۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۱:۴۳ ق.ظ)abc500x500 نوشته: خواهشمندم راهنمایی کنید که برای مغاره خریدن و دفتر خریدن از لحاظ مالیاتی چه نکاتی ضروری است و در ضمن به سوالاتم پاسخ بدین:

شما باید ابتدا مطلع شوید که در کدام گروه از صاحبان مشاغل قرار می‌گیرید، سپس نسبت به انجام تکالیف قانونی آن گروه اقدام نمائید. جهت آگاهی از گروه شغلی می‌توانید از سامانه راهنمایی سریع تعیین گروه - ویژه مؤدیان حقیقی استفاده نموده و جهت اطلاع از تکالیف قانونی خود آموزش: گروه‌بندی صاحبان مشاغل و تکالیف مؤدیان درخصوص نوع دفاتر و روش‌های نگهداری آن‌ها را مطالعه نمائید.

(۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۱:۴۳ ق.ظ)abc500x500 نوشته: 1- همانطور که می دانید هنرمندان و گرافیستها و (طراحان وب چون کار گرافیکی است) از پرداخت مالیات بر درامد معاف هستند. اگر جواز مغازه بجای خدمات گرافیک چیز دیگری مثلا کامپیوتر باشد آیا نمی توانم از معافیت مالیاتی استفاده کنم؟

خیر. چنانچه موضوع فعالیت شما با جواز کسب یکسان نباشد، در این خصوص با مشکل مواجه خواهید گشت و امکان استفاده از معافیت مالیاتی پیش‌بینی شده را نخواهید داشت.

(۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۱:۴۳ ق.ظ)abc500x500 نوشته: 2- برای اینکه در خرید کلاه سرم نره ، چکار کنم یکوقت بدهی های مالیاتی و غیر مالیاتی فروشنده به من منتقل نشود؟

در این خصوص نگران نباشید. قبل از اینکه نقل و انتقال ملک بصورت قانونی و در دفتر اسناد رسمی انجام گرفته و سند ملکی به نام جنابعالی صادر گردد، مالک قبلی موظف به تسویه حساب‌های مالی، مالیاتی و غیر مالیاتی است و تهدیدی متوجه شما نخواهد بود. در این خصوص معمولاً در قولنامه نیز ذکر می‌گردد که کلیه بدهی‌های مغازه اعم از مالیاتی و ... تا قبل از تاریخ خرید ملک، بر عهده مالک قبلی است.

(۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۱:۴۳ ق.ظ)abc500x500 نوشته: 3- اگر من اقدام به کاری در مغازه بکنم که معافیت مالیاتی ندارد مثلا بوتیک بزنم. فرض کنید به دلایل مختلف فروش کمی داشته باشم مثلا ماهی 500هزار تومان سود کنم یا برفرض حتی ضرر بدم و سود نکنم آخر سال مالیات را چگونه حساب می کنند؟ آیا اگر باور نکنند که ضرر کرده ام می توانند مالیات خیالی خودشان را بگیرند؟ چاره چیست؟

همانطور که خدمت شما عرض کردم، چنانچه فعالیت یک شخص حقیقی یا حقوقی در راستای معافیت مالیاتی شغل پیش‌بینی شده نباشد، برای آن میزان از فروش مالیات شناسایی و دریافت خواهد شد. ممکن است جنابعالی همزمان هم به کاری که معافیت مالیاتی دارد و هم کار دیگری بپردازید، در این صورت برای سود حاصل از فعالیت معاف از مالیات، مالیات صفر و برای کارهای دیگر مالیات در نظر گرفته خواهد شد.

(۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۱:۴۳ ق.ظ)abc500x500 نوشته: 4- من شنیدم اگر آپارتمان سند اداری را اجاره بدیم و مستاجر مالیات فعالیت اقتصادی خود را نپردازد و تخلیه کند مالیات را از صاحب ملک می گیرند! مثلا مستاجر ملکی را 50 میلیون پیش ماهی 2 میلیون تومان اجاره کرده و واردات کالا انجام داده که مالیاتش مثلا 10میلیارد تومان است و ملک را تخلیه می کند و می رود و اگر آن مالیات را نپرداخته باشد صاحب ملک باید آن را بپردازد. آیا صحت دارد؟

امکان این وجود دارد و بنده هم در این خصوص شنیده‌ام. مالک موظف است در صورت اجاره دادن ملک تجاری خود به اشخاص غیر، در زمان اتمام قرارداد اجاره از مستأجر تقاضای تسویه حساب مالیاتی بنماید. در غیر اینصورت هرگونه عواقبی بر عهده مالک می‌باشد.

(۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۱:۴۳ ق.ظ)abc500x500 نوشته: 5- درباره سوال 4 اگر ملک موقعیت اداری که سندش مسکونی است به عنوان کاربری مسکونی به شرکت یا فعال اقتصادی اجاره بدیم خطر اینکه مالیات فعالیت او در صورت عدم پرداخت از مالک گرفته شود از بین میرود؟

بنده در این خصوص اطلاعی ندارم ولیکن لازم به ذکر است چنانچه جنابعالی ملکی را با کاربری مسکونی به یک شخص حقیقی یا حقوقی با اطلاع از اینکه ایشان قصد استفاده تجاری از ملک را دارند اجاره دهید، قطعاً خلاف قانون عمل کرده‌اید و باید منتظر عواقب مالیاتی و شهرداری آن باشید.

امیدوارم چنانچه در پاسخ خود دچار اشتباه گردیده‌ام، سایر دوستان و اساتید عزیز راهنمایی بفرمایند.

با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: حسین ، abc500x500
آقا مسعود گرامی بسیار ممنونم به سوالاتم پاسخ دادید.

من سوال سوم را خوب مطرح نکردم در نتیجه پاسخ مناسب نگرفتم.

سوالم این است که آیا اگر من در مغازه فعالیتی کنم که معافیت مالیاتی نداشته باشد ولی درآمدم به نحو عجیبی کم باشد مثلا مغازه را امروز می خرم و قطعات کامپیوتر یا لباس می فروشم ولی برفرض ماهی 500هزار تومان سود کنم یا اصلا ضرر بدم. تکلیف مالیاتم چیست؟ از یکی از آشنایان که او مغازه دار نیست شنیدم که اداره مالیات باور نخواهد کرد و می گوید چون فرضا تو لباس فروشی باید مثلا 50میلیون در سال سود کرده باشی و بر مبنای 50 میلیون برگه مالیات صادر خواهد کرد.
من اصلا تجربه مغازه داری و فعالیتی که مجبور باشم مالیات بر درامد بدم ندارم الان می خواهم مغازه داری کنم می ترسم برای یکی دو سال اصلا سود نداشته باشم یا درامدم خیلی کم باشد. اگر فرضا در سال درامدم خیلی کم بود و مالیاتی گفت داری حسابسازی می کنی و دروغ می گویی من چکار باید بکنم؟
پاسخ
سپاس شده توسط:
ضمن عرض سلام مجدد خدمت شما

خواهش می‌کنم دوست عزیز، انجام وظیفه بود.

در حسابداری مالیاتی به این کار علی‌الرأس گفته می‌شود و زمانی اتفاق می‌افتد که اداره دارایی دفاتر و اسناد و مدارک اشخاص (حقیقی یا حقوقی) را رد کند. سپس با توجه به ضرائب و قرینه‌های مالیاتی که در اختیار دارند مالیات ایشان را تعیین و ابلاغ می‌کنند.

این صحبت‌هایی که شنیدید متأسفانه کم و بیش حقیقت دارد. زمانی که ممیزان محترم دارایی درآمد ابراز شده جنابعالی را قبول نداشته باشند می‌بایست نسبت به جمع‌آوری مدارک و اسناد مثبته در این خصوص اقدام نموده و نیازمند این می‌باشد که یک نفر حسابدار/ حسابرس خبره در هیئت بند ۳ برای حل و فصل این موضوع لایحه دفاعی تنظیم نموده و به آن‌ها ارائه نماید. سپس با توجه به مدارک موجود و همچنین چانه‌زنی‌هایی که عرف شده است نهایتاً یک مبلغ از مالیات تشخیصی شما کم شده و مالیات قطعی شما صادر می‌گردد.

چنانچه در نهایت جنابعالی این مبلغ مالیات قطعی را نیز به دلیل خلاف واقع بودن و ... قبول نداشته باشید، می‌توانید موضوع را از طریق دادستان مالیاتی پیگیری نموده و حتی ممیز مالیاتی را به دلیل گزارش خلاف واقع تهدید به شکایت در قوه قضائیه نمائید.

لازم به ذکر است که مطابق قانون اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۹۴، مالیات علی‌الرأس حذف خواهد شد و با وجود طرح جامع مالیاتی، ملاک تشخیص مالیات مودیان خوداظهاری و نهایتاً رسیدگی به دفاتر می‌باشد؛ ولیکن تاکنون این مهم عملی نگردیده است.

با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: رحیمی پور ، حسین ، abc500x500

پرش به انجمن:

کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان

"تبلیغات متنی"
"درباره‌ی ما"
"امکانات وبسايت"
تالانت - آموزش حسابداری تبلیغ متنی شما در اینجا تبلیغ متنی شما در اینجا
وبسایت فروم‌لرن در واپسین روزهای اسفند ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده و کلیه خدمات ارائه شده در این انجمن کاملاً رایگان می‌باشد. هدف ما کمک به پیشرفت حرفه حسابداری بوده و امیدواریم که بتوانیم با یاری خداوند متعال، همکاری اعضاء عزیز و سرمایه‌های گرانقدرمان؛ گام مؤثری جهت نیل به هدف خود برداریم.

©۱۴۰۵: تمامی حقوق برای تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم‌لرن محفوظ می‌باشد.

تــرجمـه شده توسط: Www.My-BB.Ir و iora.ir
قدرت گرفته از: MyBB, © ۲۰۰۲-۱۴۰۵ MyBB Group.
طراحی توسط: My-BB.Ir & Masoud_MI

زمان کنونی: ۱۴ خرداد ۱۴۰۵، ۰۴:۰۹ ق.ظ