11
ارسالها:
10
موضوعها:
اسفند ۱۳۹۶
تاریخ عضویت:
تخصص/ سمت: حسابداری
سپاس دادهشده: 1
سپاس گرفتهشده: 0 بار در 0 ارسال
۱۸ اسفند ۱۳۹۶، ۰۱:۳۰ ق.ظ
(آخرین تغییر در ارسال: ۱۸ اسفند ۱۳۹۶، ۰۱:۳۲ ق.ظ توسط yarhesabdar.)
در شرکت با مسئولیت محدود آیا می توان از محل آورده ی غیر نقدی مثلا زمین افزایش سرمایه داد؟ و آیا باید مالکیت آورده ی غیر نقدی به شرکت منتقل شود؟
11
ارسالها:
10
موضوعها:
اسفند ۱۳۹۶
تاریخ عضویت:
تخصص/ سمت: حسابداری
سپاس دادهشده: 1
سپاس گرفتهشده: 0 بار در 0 ارسال
۱۸ اسفند ۱۳۹۶، ۰۹:۲۰ ق.ظ
(آخرین تغییر در ارسال: ۱۸ اسفند ۱۳۹۶، ۰۹:۲۱ ق.ظ توسط yarhesabdar.)
با توجه به اینکه در شرکت های با مسئولیت محدودد ارزیابی و تقویم اموال غیر نقدی به عهده ی خود شرکاء است،آیا باید مدرکی از این بابت برای اداره ثبت شرکت ها ارسال شود؟
4,060
ارسالها:
1,479
موضوعها:
اسفند ۱۳۹۱
تاریخ عضویت:
تخصص/ سمت: حسابرس داخلی
سپاس دادهشده: 2081
سپاس گرفتهشده: 9320 بار در 3590 ارسال
سلام دوست عزیز
ضمن تشکر از پاسخ دوست عزیزمان، در این خصوص نظر شما را به موارد ذیل جلب مینمایم:
تشریفات افزایش سرمایه
قانون تجارت ایران در مورد افزایش سرمایه و به طور کلی، در مورد تغییر سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود نص خاصی ندارد؛ اما چون تغییر سرمایه و افزایش آن از موارد تغییر اساسنامه است، برای صحت افزایش سرمایه باید شرایط مذکور در ماده ۱۱۱ قانون تجارت رعایت شود. به موجب این ماده، "هر تغییر دیگری راجع به اساسنامه (یعنی هر تغییری غیر از تغییر تابعیت شرکت، موضوع ماده ۱۱۰ قانون تجارت) باید به اکثریت عددی شرکایی که لااقل سه ربع سرمایه را نیز دارا باشند به عمل آید، مگر اینکه در اساسنامه اکثریت دیگری مقرر شده باشد". پس برای آنکه تصمیم راجع به افزایش سرمایه شرکت درست اتخاذ شده باشد، لازم است دو اکثریت وجود داشته باشد: اکثریت عددی و اکثریت سرمایهای.
قانونگذار بر قاعده مندرج در ماده ۱۱۱ قانون تجارت یک استثناء وارد کرده است. در واقع، افزایش سرمایه را نمیتوان با اکثریت مزبور یا هر اکثریت دیگری به تک تک شرکا تحمیل کرد. ماده ۱۱۲ قانون تجارت در این باره مقرر کرده است "در هیچ مورد، اکثریت شرکا نمیتواند شریکی را مجبور به ازدیاد سهم الشرکه خود کند"؛ اما این استثناء محدود است به افزایش سرمایهای که از شرکا خواسته میشود، در حالی که اگر شرکت محدود است به افزایش سرمایهای که از شرکا خواسته میشود، در حالی که اگر شرکت بخواهد افزایش سرمایه را از طریق مراجعه به اشخاص جدید (خارج از شرکت) محقق کند، میتواند با استفاده از اکثریت مذکور در ماده ۱۱۱ تصمیم گیری کند.
وقتی که اصل افزایش سرمایه مورد تصویب اکثریت قرار گرفت، مدیر میتواند به نیابت از طرف همه شرکای موجود به درخواست اشخاص ثالثی که به شریک شدن در شرکت تمایل دارند، پاسخ دهد. با اشخاص جدید باید قراردادی منعقد شود که پس از آن، آنها به عنوان شریک شرکت شناخته میشوند. چون این قرارداد یک قرارداد شرکت است، شرایط تشکیل شرکت با مسئولیت محدود در مورد آورده شرکای جدید نیز باید در آن رعایت شود. بنابراین،قرارداد با شرکای جدید باید با سند رسمی باشد، سهام جدید را نمیتوان به صورت اوراق قابل نقل و انتقال صادر کرد، آوردههای غیر نقدی باید تقویم و تسلیم شوند، تمام آورده نقدی باید پرداخت شود و در قرارداد باید قید شود که آوردههای غیر نقدی تقویم و تسلیم شده است.
به طور خلاصه هر عملی که شرکای قبلی برای تشکیل شرکت با مسئولیت محدود مجبور به انجام آن بودند، در خصوص شرکای جدید نیز لازم الرعایه است. عدم رعایت این اصول، موجب بطلان افزایش سرمایه است نه بطلان شرکت. لازم نیست قراردادی را که با شرکای جدید منعقد می شود کلیه شرکای قدیمی امضا کنند، بلکه همین که مدیر از طرف شرکا آن را امضا کند، کفایت می کند. مع ذلک، در مورد تقویم و تایید تسلیم سرمایه غیر نقدی، اجرای ماده ۹۷ قانون تجارت ایجاب میکند که کلیه شرکا، یعنی شرکای جدید و قدیمی، تقویم و میزان ارزیابی شده آورده غیر نقدی را تأیید کنند تا افزایش سرمایه تحقق یابد. مبنای این قاعده این است که نسبت به تقویم سهم الشرکههای غیر نقدی تمامی شرکا در مقابل اشخاص ثالث مسئولیت تضامنی دارند (ماده ۹۸ قانون تجارت). علاوه بر این مفاد بند "ب" ماده ۱۱۵ قانون تجارت در مورد مسئولیت جزایی کسانی که با تمسک به وسایل متقلبانه، سهم الشرکه غیر نقدی را بیش از قیمت واقعی آن تقویم کرده باشند در مورد افزایش سرمایه نیز قابل اعمال است.
طرق افزایش سرمایه
طریق عادی افزایش سرمایه این است که در قبال سهمی که هر شریک (اعم از جدید یا قدیمی) دریافت میکند، مبلغی پول یا یک مال از او دریافت می شود. طریق دیگر این است که شرکای قبلی به اتفاق آرا تصمیم میگیرند، مبلغی از سود شرکت را -به استثنای ذخیره قانونی- به افزایش سرمایه اختصاص دهند و در قبال این افزایش، به شرکا سهم الشرکه جدید تعلق میگیرد.
افزایش سرمایه شرکت با اکثریت آرای شرکا موثر نیست، چه این اقدام به منزله اجبار شریک به ازدیاد سهم الشرکه اوست که مطابق ماده ۱۱۲ قانون تجارت ممنوع است. البته همان طور که گفتیم افزایش سرمایه از طریق مراجعه به اشخاص غیر شریک بلااشکال است و مشمول ممنوعیت ماده ۱۱۲ قانون تجارت نمیشود.
با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "
" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "