Redirect اطلاعات بيشترads تبليغات
تبليغات


تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم لرن

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آموزش: نحوه محاسبه مالیات بر درآمد حقوق در سال ۱۳۹۷
#1
تصویب سقف معافیت مالیاتی حقوق کارکنان از جمله موضوعات مهمی است که هر ساله در هنگام بررسی بودجه سالانه کشور در کانون توجه رسانه ها و افکار عمومی قرار دارد. در ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم تصریح شده است که میزان معافیت بر درآمد سالانه مشمول حقوق از یک یا چند من‍بع، هر ساله باید در قانون بودجه سنواتی مشخص شود.

امسال نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی رقم ۲۷۶ میلیون ریال را به عنوان سقف معافیت مالیاتی حقوق سالیانه کارکنان در نظر گرفته اند. این بدان معنا است که حقوق ماهیانه ۲۳ میلیون ریال از مالیات معاف است. بر اساس آنچه در بودجه ۱۳۹۷ تصویب شده است، مازاد بر مبلغ مذکور تا سه برابر آن مشمول مالیات سالانه ۱۰ درصد است. یعنی کسی که حقوق کمتر از ۹۲ میلیون ریال دریافت می‌کند مشمول پرداخت مالیات بر درآمد حقوق با نرخ ۱۰ درصد می‌شود. فرض کنید کسی ۹۲ میلیون ریال حقوق ماهیانه دریافت می‌کند، ۲۳ میلیون ریال از حقوق فرد مذکور از مالیات معاف خواهد بود و برای ۶۹ میلیون ریال باقیمانده باید ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار ریال مالیات بپردازد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین تصویب کرده‌اند حقوق مازاد بر سه برابر تا چهار برابر سقف تعیین شده مشمول نرخ ۱۵ درصد خواهد بود. فرض کنید کسی ۱۱۵ میلیون ریال حقوق ماهیانه دریافت می‌کند. وی برای ۲۳ میلیون ریال از حقوق ماهیانه خود از پرداخت مالیات معاف است. مازاد بر سه برابر آن، یعنی ۶۹ میلیون ریال از حقوق وی نیز مشمول مالیات با نرخ ۱۰ درصد است و برای این بخش باید ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار ریال مالیات بپردازد. مازاد بر چهار برابر حقوق وی، یعنی ۲۳ میلیون ریال باقیمانده نیز مشمول نرخ ۱۵ درصد خواهد شد و ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار ریال مالیات بر این بخش تعلق می گیرد. این بدان معنا است که کسی که ۱۱۵ میلیون ریال حقوق دریافت می‌کند، در مجموع باید ۱۰ میلیون و ۳۵۰ هزار ریال به عنوان مالیات بر درآمد حقوق بپردازد.

نرخ مالیات برای حقوق مازاد بر چهار برابر تا شش برابر سقف تصویب شده ۲۵ درصد تعیین شده است. یعنی اگر کسی ۱۶۱ میلیون ریال حقوق ماهیانه دریافت می کند مالیاتی که باید برای ۱۱۵ میلیون ریال آن پرداخت می‌کند همان ۱۰ میلیون و ۳۵۰ هزار ریالی است که در بند قبلی محاسبه شد. وی مازاد برآن، برای ۴۶ میلیون ریال باقیمانده نیز باید مالیاتی با نرخ ۲۵ درصد، یعنی ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال بپردازد. چنین فردی در مجموع ۲۱ میلیون و ۸۵۰ هزار ریال مالیات می‌پردازد.

شیوه پلکانی مالیات ستانی از صاحبان درآمد حقوق نیز در سال آینده به گونه ای است که کسانی که درآمد آنها مازاد بر ۶ برابر سقف معافیت مالیاتی تعیین شده است باید برای مازاد آن مالیات را با نرخ ۳۵ درصد پرداخت کند. یعنی کسی که حقوق ماهیانه وی بیشتر از ۱۶۱ میلیون ریال است به ازای هر مبلغی که بالاتر از این رقم است باید ۳۵ درصد مالیات پرداخت کند. فرض کنید کسی حقوق ماهیانه اش ۲۰۰ میلیون ریال باشد. وی برای ۱۶۱  میلیون ریال از حقوق خود، چنانکه محاسبه شد، ۲۱ میلیون و ۸۵۰ هزار ریال مالیات پرداخت خواهد کرد. برای ۳۹ میلیون ریال باقیمانده نیز باید ۱۳  میلیون و ۶۵۰ هزار ریال مالیات اضافی بپردازد. یعنی کسی که ۲۰۰ میلیون ریال حقوق دریافت می‌کند ماهیانه در مجموع ۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال مالیات پرداخت خواهد کرد.

شیوه محاسبه پلکانی برای مالیات بر درآمد حقوق علاوه بر آنکه به دولت در تامین هزینه و مخارج عمومی کمک می کند به عدالت نزدیک تر است و به با سازوکاری هوشمندانه کسانی را که حقوق کمتری دریافت می کنند از تور مالیاتی خارج می‌کند و از کسانی که حقوق‌های بالاتر دریافت می‌کنند مالیات را با نرخ‌های بالاتری دریافت می‌کند.

منبع: سازمان امور مالیاتی کشور
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: رحیمی پور ، حسین ، zamani ، pouyan


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان

"تبلیغات متنی"
"درباره‌ی ما"
"امکانات وبسايت"
تالانت - آموزش حسابداری تبلیغ متنی شما در اینجا کتاب حسابداری تسعیر ارز
وبسایت فروم‌لرن در واپسین روزهای اسفند ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده و کلیه خدمات ارائه شده در این انجمن کاملاً رایگان می‌باشد. هدف ما کمک به پیشرفت حرفه حسابداری بوده و امیدواریم که بتوانیم با یاری خداوند متعال، همکاری اعضاء عزیز و سرمایه‌های گرانقدرمان؛ گام مؤثری جهت نیل به هدف خود برداریم.

©۱۴۰۳: تمامی حقوق برای تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم‌لرن محفوظ می‌باشد.

تــرجمـه شده توسط: Www.My-BB.Ir و iora.ir
قدرت گرفته از: MyBB, © ۲۰۰۲-۱۴۰۳ MyBB Group.
طراحی توسط: My-BB.Ir & Masoud_MI

زمان کنونی: ۱۳ مهر ۱۴۰۳، ۱۰:۲۹ ق.ظ