25
ارسالها:
13
موضوعها:
تير ۱۳۹۴
تاریخ عضویت:
تخصص/ سمت: حسابداری
سپاس دادهشده: 56
سپاس گرفتهشده: 9 بار در 4 ارسال
سلام دوستان
فرض کنید شرکتی10ریال سرمایه و 200 ریال زیان انباشته داره و 300 ریال جاری شرکا بستانکار هست. میخواد این زیان رو صفر کنه بهترین کاری که میتونه انجام بده چیه؟
اگر با افزایش سرمایه بخواد این کارو انجام بده یعنی از طریق اداره ثبت شرکتها 200 ریال افزایش سرمایه از محل حساب جاری شرکا اعلام کنه :
جاری شرکا 200
سرمایه 200
بابت افزایش سرمایه
------------------------------
سرمایه 200
زیان انباشته 200
بابت انتقال مانده حساب
------------------------------
1- آیا بدین طریق میتوان زیان انباشته را صفر کرد ؟2- آیا مانده سرمایه که در حال حاضر در صورت های مالی 10 میباشد صحیح است در حالیکه سرمایه ثبت شده 210 ریال است ؟
3- اگر این شرکت در زمان انحلال بخواهد زیان اعلام کند چگونه خواهد شد؟
سپاس از توجه و پاسخ شما
شاد و سربلند باشید
4,060
ارسالها:
1,479
موضوعها:
اسفند ۱۳۹۱
تاریخ عضویت:
تخصص/ سمت: حسابرس داخلی
سپاس دادهشده: 2081
سپاس گرفتهشده: 9320 بار در 3590 ارسال
۱۲ شهریور ۱۳۹۷، ۰۶:۱۲ ب.ظ
سلام سرکار خانم صمیمی گرامی
ضمن عذرخواهی بابت تأخیر در ارائه پاسخ، در خصوص سوالات شما لازم به ذکر است:
(۲۱ مرداد ۱۳۹۷، ۰۱:۱۳ ب.ظ)م صمیمی نوشته: 1- آیا بدین طریق میتوان زیان انباشته را صفر کرد ؟
چنانچه شرکت شما بورسی باشد، تنها درصورتی میتواند از محل جاری شرکا، افزایش سرمایه دهد که از شمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج شود. از آنجا که با این افزایش سرمایه نیز هنوز از شمولیت ماده مذکور خارج نمیشوید، نمیتوان از این روش استفاده نمود. اگر بر اثر زیانهای وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از میان برود، هیأتمدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام را دعوت کند تا موضوع انحلال یا بقای شرکت مورد شور و رأی واقع شود. هرگاه مجمع مزبور رأی به انحلال شرکت ندهد، باید در همان جلسه و یا رعایت سایر مقررات قانون مزبور سرمایه شرکت را به مبلغ سرمایه موجود کاهش دهد.
بنابراین شایان ذکر است که اگر سرمایه شرکت در حال حاضر بیش از زیان وارده بود، میتوانستید بر اساس ماده ۱۴۱ فوق الذکر، بجای انحلال شرکت، کاهش سرمایه دهید. همچنین در حالت عادی اصلاً نمیتوان زیان را صفر کرد، و زیان با سود سال/ سالهای آتی باید مستهلک گردد.
(۲۱ مرداد ۱۳۹۷، ۰۱:۱۳ ب.ظ)م صمیمی نوشته: 2- آیا مانده سرمایه که در حال حاضر در صورت های مالی 10 میباشد صحیح است در حالیکه سرمایه ثبت شده 210 ریال است ؟
در ترازنامه میبایست مبلغ سرمایه را ۱۰ ریال نشان داد و در ذیل آن یک سرفصل به نام "افزایش سرمایه در جریان" به مبلغ ۲۰۰ ریال درج نمود تا زمانی که سرمایه به ثبت رسیده و آگهی رسمی آن درج شود تا بتوان سرمایه را ۲۱۰ ریال در صورتهای مالی به نمایش گذاشت.
(۲۱ مرداد ۱۳۹۷، ۰۱:۱۳ ب.ظ)م صمیمی نوشته: 3- اگر این شرکت در زمان انحلال بخواهد زیان اعلام کند چگونه خواهد شد؟
با توجه به توضیحات فوق، درصورتی که شرکت بورسی باشد میبایست منحل شود که زیان آن نیز باعث میشود که سهامداران هیچگونه سرمایهای نداشته باشند و تا زمانی که دیون ممتاز تسویه نگردد، مسئولیت پرداخت کلیه بدهیها را بر عهده دارند و در صورت عدم پرداخت مطابق قانون با آنها برخورد خواهد شد.
با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "
" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "