Redirect اطلاعات بيشترads تبليغات
تبليغات

تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم لرن

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بحث و گفتگو: تفاوت هزینه و بهای تمام شده
(۲۱ آبان ۱۳۹۲، ۰۵:۴۸ ب.ظ)jazini نوشته: بنام خدا و با سلام مجدد

ممنونم از لطفتون Heart

بنده قسمت (هزینه) را متوجه شدم ولی قسمت (بهای تمام شده) را هرچه فکر کردم متوجه نشدم.

آیا کسی می تواند تفاوت این دو را با مثالی (قابل فهم برای عوام) تشریح کند؟

با تشکر از شما

دوست عزیزم سلام، خواهش می کنم انجام وظیفه بود

ببینید به بیان ساده هزینه هایی که در آینده برای ما ایجاد منفعت می کنند را بهای تمام شده می گوییم. یا می شود گفت که Cost از دست دادن منابع جهت کسب منابع دیگر (مثلا پرداخت وجه نقد جهت خرید مواد اولیه/محصول)، اما Expense از دست دادن منابع جهت کسب منفعت (مانند پرداخت وجه نقد بابت هزینه های فروش و در نهایت کسب سود) است.

در ارسال قبلی منظور از "هزینه هایی که به بهای تمام شده تخصیص می یابند و در پایان دوره می تواند هزینه شود و در صورت سود و زیان نشان داده شود" همان "بهای تمام شده کالای فروش رفته" در صورت سود و زیان و منظور از "بصورت موجودی باقی مانده و در ترازنامه منعکس شود" حساب کل "موجودی کالا" در ترازنامه است.

امیدوارم که توانسته باشم درست بیان کنم.

با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: parisa68
سلام
دوستان نظرتون راجع به جملات زیر چیه؟

در فرایند ایجاد درآمد فروش،هزینه (expense) به معنای انقضای بهای تمام شده (expired cost )است.بنابراین برای ایجاد درآمد فروش ،حتما بایست هزینه هایی صورت گیرد

بهای تمام شده ---------- cost = قیمت یک دارایی است(مثل هزینه های خرید، راه اندازی وحمل ونقل و...(البته استثنائاتی هم داره-چه هزینه هایی خرید یاکسبی...))

هزینه-------------expense = مخارج یا هزینه هایی که به درآمد تبدیل شده (هزینه اجاره محل کارخانه)
البته یه گزینه دیگه هم هست
هزینه-----------costs = مخارجی که ربطی به درآمد ندارند (هزینه حقوق ودستمزد )
بااحترام
پاسخ
سپاس شده توسط: jazini ، parisa68
با سلام من مثالی عرض میکنم دوستان نظر بدن آیا درست هست یا نیست
به طور مثال به کارگاهی توجه کنید که به ساخت میز مشغول به فعالیت هست همانطور که دوستان عرض کردند برای ساخت میز نیاز به چوب که به آن مواد مستقیم وکارگری که مستقیم بر روی میز فعالیت میکندودر قبال فعالیتی بر روی میز انجام میدهد دستمزد میگیرد که به آن دستمزد مستقیم می گوییم وسربار ساخت که جمعا مواد مستقیم+دستمزد مستقیم+سربار ساخت=بهای تمام شده ساخت میز . حال ما زمانی میتوانیم به عنوان هزینه تلقی کنیم که درآمد(فروش)صورت گرفته باشد(طبق اصل تحقق) یعنی زمانی که فروشی صورت نگرفته نمیتوان آن را به عنوان هزینه تلقی واز درآمد همان دوره کسر کنیم این یک اصل حال اگر فروش بر میز صورت نگرفت آن را به عنوان موجودی در سمت راست ترازنامه در قسمت داراییهای جاری منعکس میکنیم

با احترام
پاسخ
سپاس شده توسط: Masoud_MI
با سلام
خانم مرضیه فقط خواستم بدونم منظورتون از مخارجی که ربطی به درآمد ندارن چیه؟
هر شرکتی مخارجی که انجام میده با هدف کسب منفعت اعمال میکنه حال یک سری مخارجی شرکت متحمل میشه که منفعت ندارن که به آن زیان میگوییم
پاسخ
سپاس شده توسط:
(۱۸ آذر ۱۳۹۲، ۱۲:۱۸ ق.ظ)ahmad نوشته: با سلام من مثالی عرض میکنم دوستان نظر بدن آیا درست هست یا نیست
به طور مثال به کارگاهی توجه کنید که به ساخت میز مشغول به فعالیت هست همانطور که دوستان عرض کردند برای ساخت میز نیاز به چوب که به آن مواد مستقیم وکارگری که مستقیم بر روی میز فعالیت میکندودر قبال فعالیتی بر روی میز انجام میدهد دستمزد میگیرد که به آن دستمزد مستقیم می گوییم وسربار ساخت که جمعا مواد مستقیم+دستمزد مستقیم+سربار ساخت=بهای تمام شده ساخت میز . حال ما زمانی میتوانیم به عنوان هزینه تلقی کنیم که درآمد(فروش)صورت گرفته باشد(طبق اصل تحقق) یعنی زمانی که فروشی صورت نگرفته نمیتوان آن را به عنوان هزینه تلقی واز درآمد همان دوره کسر کنیم این یک اصل حال اگر فروش بر میز صورت نگرفت آن را به عنوان موجودی در سمت راست ترازنامه در قسمت داراییهای جاری منعکس میکنیم

با احترام

سلام دوست عزیز

ضمن تشکر از شما، بله فرمایش شما کاملا صحیح است.

با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط:
(۱۸ آذر ۱۳۹۲، ۱۲:۴۶ ق.ظ)ahmad نوشته: با سلام
خانم مرضیه فقط خواستم بدونم منظورتون از مخارجی که ربطی به درآمد ندارن چیه؟
هر شرکتی مخارجی که انجام میده با هدف کسب منفعت اعمال میکنه حال یک سری مخارجی شرکت متحمل میشه که منفعت ندارن که به آن زیان میگوییم
دوست گرامی سلام
عرایضم درقالب سوال بود.وممنون از توجه جنابعالی/جمله رو اصلاح میکنم
مخارجی که ربطی به بهای تمام شده ندارند
(شاید بشه این بحث را به هزینه یابی کامل یا جذبی مربوط کرد). هزینه حقوق دستمزد اداری رو درنظر بگیریم آیا همواره این بخش به قسمت بهای تمام شده باید منظور بشه؟اگر جواب خیر باشه( یعنی هزینه جزء cost نباشد)،آیا باید به عنوان زیان محسوب کرد یا expense?

بنظرتون بین cost و costs تفاوت هست؟

بااحترام
پاسخ
سپاس شده توسط:
با سلام

خیر. مخارج مربوط به کارکنان اداری و فروش در ب تمام شده منظور نمی شود به عنوان هزینه شناسایی میشود
مخارجی که جزء ب تمام شده منظور نمیشود مثل ( مخارج انبار داری ،سربار اداری ،ضایعات غیر عادی)
با احترام
پاسخ
سپاس شده توسط:
سلام واحترام
دستمزد پرداختی به کارکنان چنانچه  حاصل تبدیل مواد به کالا باشد وارزش افزوده داشته باشد جزو بهای تمام شده محسوب میگردد ما سوای حالات خاص ضایعات و...
پاسخ
سپاس شده توسط: حسین ، Masoud_MI
سلام
دستمزد کارکنان به دو بخش مستقیم و غیر مستقیم تقسیم میشه که بخش مستقیم اون جزء بهای اولیه و بخش غیر مستقیم آن جزء سربار ساخت که هردوی این عوامل جزء بهای تمام شده هستن 
وهیچ  ارتباطی باارزش افزوده ندارن  
موفق باشید

پاسخ
سپاس شده توسط: Masoud_MI ، حسین
باسلام
ساده ترین توضیح برای تشخیص تفاوت ورابطه هزینه با بهای تمام شده توضیح زیر هست :
در حسابداری واژه ایی وجود دارد تحت عنوان expenditure که به معنی مخارج هست حالا این مخارج به سه بخش تقسیم میشن 1 _ هزینه ( expense ) : معنای آن است که در گذشته انتفاعی داشته است بطور مثال ما حقوق رو زمانی پرداخت می کنیم( آخر ماه) که کاری برامون انجام شده باشه( در طی ماه) اما 2_ بهای تمام شده (cost) : در واقع نوعی دارایی محسوب میشه چرا که ما هزینه ایی انجام داده ایم که قرار است در آینده انتفاع داشته باشه و بالاخره 3 _ زیان (loss) :هزینه ای است که اصلا انتفاع ندارد.
امیدوارم کافی باشه.
پاسخ
سپاس شده توسط: Masoud_MI ، حسین ، parisa68

پرش به انجمن:

کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان

"تبلیغات متنی"
"درباره‌ی ما"
"امکانات وبسايت"
تالانت - آموزش حسابداری تبلیغ متنی شما در اینجا تبلیغ متنی شما در اینجا
وبسایت فروم‌لرن در واپسین روزهای اسفند ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده و کلیه خدمات ارائه شده در این انجمن کاملاً رایگان می‌باشد. هدف ما کمک به پیشرفت حرفه حسابداری بوده و امیدواریم که بتوانیم با یاری خداوند متعال، همکاری اعضاء عزیز و سرمایه‌های گرانقدرمان؛ گام مؤثری جهت نیل به هدف خود برداریم.

©۱۴۰۵: تمامی حقوق برای تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم‌لرن محفوظ می‌باشد.

تــرجمـه شده توسط: Www.My-BB.Ir و iora.ir
قدرت گرفته از: MyBB, © ۲۰۰۲-۱۴۰۵ MyBB Group.
طراحی توسط: My-BB.Ir & Masoud_MI

زمان کنونی: ۱۳ خرداد ۱۴۰۵، ۱۱:۵۱ ب.ظ