Redirect اطلاعات بيشترads تبليغات
تبليغات

تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم لرن

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پرسش: محاسبه مالیات حقوق
سلام
باید مالیات حقوق یک نفر کارگر بخش خصوصی رو حساب کنم
تا آنجا که مطالعه کردم امسال معافیت مالیاتی یک میلیون می باشد اما نمی دونم مثلا اگر پایه حقوق کمتر از یک میلیون باشه مالیات نباید پرداخت کنه یا مجموع حقوق دریافتی اگر کمتر از یک میلیون باشه مالیات نداره و اگر بیشتر باشه مالیات داره

حالا در کل خدمتتون عرض کنم ایشون وقتی فیش حقوقی دریافت می کنه موارد زیر نوشته شده:

1- حقوق ( پایه حقوق+ بن کارگری +مسکن - حق بیمه)
2- ایاب و ذهاب
3- غذا (ناهار)
4- ماموریت
5- اضافه کاری

مجموع موارد فوق، بالای یک میلیون میشه آیا موارد بالا رو جمع کنم بعد منهای یک میلیون کنم هر چقدر باقی ماند، ده درصدش میشه مالیات؟
یا این که مثلا موارد ایاب و ذهاب و غذا و ... نباید جزء حقوق اضافه بشه و این ها مالیات ندارند

ممنون میشم کمک کنید
پاسخ
سپاس شده توسط:
سلام دوست گرامی

ابتدا از طرف کلیه اعضای فروم لرن خدمت شما خیرمقدم عرض می کنم، به سایت خودتان خوش آمدید!

برای محاسبه مالیات حقوق باید دید چه اقلامی مشمول مالیات هستند و چه اقلامی غیر مشمول، در مرحله بعد می بایست اقلام غیر مشمول را از جمع حقوق و مزایا کسر کرد و سپس از حقوق مشمول مالیات، معافیت را کسر و در نهایت در صورتی که عدد مثبت بدست آمد (حقوق مشمول مالیات بیشتر از معافیت باشد)، مالیات مبلغ مذکور را حساب کرد و در غیر اینصورت مالیاتی به شخص تعلق نمی گیرد.

از مواردی که ذکر فرمودید تنها حق مأموریت مشمول مالیات نمی باشد آن هم اگر به طور قانونی محاسبه گردد.

یعنی شما می بایست مبلغ ردیف 4 را از جمع ردیف های 1، 2، 3 و 5 کسر کرده تا حقوق مشمول مالیات مشخص گردد، سپس مطابق بخشنامه میزان معافیت مالیات بر درآمد حقوق سال 1393،‌ ماليات حقوق به شرح زير محاسبه مي گردد:

تا يك ميليون تومان ---> معاف از ماليات
مازاد يك ميليون تومان تا هفت ميليون تومان ---> 10%
مازاد هفت ميليون تومان تا ده ميليون تومان ---> 20%

با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: معصومه 67 ، b a r a n ، حسین
سلام
ممنون جناب مدیر کل
خیلی خوشحال شدم که عضو سایت شما شدم
بنده کلی سوال بدون جواب در مورد حسابداری دارم بعدا ازتون می پرسم چون رشته ام  حسابداری نیست ممنون میشم کمکم کنید

1- در مورد ایاب و ذهاب و ناهار در صفحه زیر  گفته شامل مالیات نمیشه البته برای قسمت های دولتی (البته اگر درست خونده باشم)
بخشنامه ۱۳۴۲۸/۲۰۰ مورخ ۹۰/۶/۷(معافیت وجوه پرداختی بابت مهد کودک ، یارانه غذا ، و ایاب و ذهاب ، بن کالا)

اما در لینک زیر به صراحت گفته به ایاب و ذهاب و نهار کارگر مالیات تعلق نمی گیره:

مشاوره تبيان

ممنون میشم تکلیف ایاب و ذهاب و نهار رو مشخص کنید رو هم مشخص کنید

2- در باره ماموریت بین شغل دولتی و خصوصی فرقی نداره؟ هر دو معاف از مالیات هستن؟

3- منظورتون از جمله زیر چه بود؟ قانونی و غیر قانونی یعنی چی؟

نقل قول:از مواردی که ذکر فرمودید تنها حق مأموریت مشمول مالیات نمی باشد آن هم اگر به طور قانونی محاسبه گردد.

خیلی ممنون
پاسخ
سپاس شده توسط:
(۲۴ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۱۳ ق.ظ)b a r a n نوشته: سلام
ممنون جناب مدیر کل
خیلی خوشحال شدم که عضو سایت شما شدم
بنده کلی سوال بدون جواب در مورد حسابداری دارم بعدا ازتون می پرسم چون رشته ام  حسابداری نیست ممنون میشم کمکم کنید

سلام و عرض ادب خدمت شما

خواهش مي كنم دوست گرامي، فقط انجام وظيفه است.

بنده فقط يك كاربر ساده هستم، ضمناً از لطف شما به سايت خودتان سپاسگزارم.

هدف ما از ايجاد اين سايت نيز كمك به دوستان مي باشد و خوشحال مي شويم كه سوالات خود را در اينجا مطرح نمائيد تا دوستان و اساتيد عزيز پاسخگوي شما باشند. اين سايت متعلق به خودتان مي باشد.

(۲۴ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۱۳ ق.ظ)b a r a n نوشته: 1- در مورد ایاب و ذهاب و ناهار در صفحه زیر  گفته شامل مالیات نمیشه البته برای قسمت های دولتی (البته اگر درست خونده باشم)
بخشنامه ۱۳۴۲۸/۲۰۰ مورخ ۹۰/۶/۷(معافیت وجوه پرداختی بابت مهد کودک ، یارانه غذا ، و ایاب و ذهاب ، بن کالا)

اما در لینک زیر به صراحت گفته به ایاب و ذهاب و نهار کارگر مالیات تعلق نمی گیره:

مشاوره تبیان

ممنون میشم تکلیف ایاب و ذهاب و نهار رو مشخص کنید رو هم مشخص کنید

در لينك اول، مطابق بخشنامه سازمان امور مالياتي كشور، وجوهی که تحت عناوین یاد شده به کارکنان دولت پرداخت می شود از شمول پرداخت مالیات بر درآمد حقوق معاف است و این معافیت قابل تسری به کارکنان سایر بخش های غیر دولتی و نیز وجوهی که از منابع و فصول قانونی دیگر به کارکنان دولت پرداخت می گردد نخواهد بود. ولیکن مطابق رأی دادنامه شماره ۷۳ مورخ ۱۳۹۸/۱/۲۷، وجوه مذکور برای کلیه کارکنان اعم از کارکنان بخش دولتی و غیر دولتی (عمومی غیر دولتی) و خصوصی معاف از مالیات می‌باشد.

لينك دوم نيز كه كلاً غيرقابل اتكا مي باشد چرا كه سايت مزبور به نظر اينجانب صلاحيت مشاوره در زمينه تخصصي حسابداري را دارا نبوده و پاسخ ايشان غيرقابل‌قبول است. همانطور كه مشاهده فرموديد حق اياب و ذهاب و يا غذا به هيچكدام از بندهاي ماده 91 قابل ربط نمي باشد.

(۲۴ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۱۳ ق.ظ)b a r a n نوشته: 2- در باره ماموریت بین شغل دولتی و خصوصی فرقی نداره؟ هر دو معاف از مالیات هستن؟

تنها تفاوتي كه وجود دارد اين هست كه حق مأموريت كارمندان دولت مطابق ضوابط اجرايي قانون بودجه هرسال تعيين مي گردد و حق مأموريت كارگران مطابق ماده 46 قانون كار؛ وليكن حق مأموريت در هر دو بخش معاف از ماليات است البته با همان شرط كه خدمت شما عرض كردم.

* ماده 16 ضوابط اجرایی بودجه سال 1393 - فوق العاده مأموریت روزانه داخل کشور به کارمندان دستگاه های اجرایی که به عنوان مأمور برای انجام وظیفه موقت به خارج از حوزه شهرستان محل خدمت خود اعزام شده و ناچار به توقف شبانه هستند تا میزان حداقل حقوق و مزایا به ماخذ یک بیستم و نسبت به مازاد ماخذ یک پنجاهم در سقف اعتبار مصوب دستگاه قابل پرداخت است.

اما در صورتی که کارمند در محل مأموریت خود توقف شبانه نداشته باشد تنها 50 درصد از سقف تعیین شده قابل پرداخت است.

* ماده 46 قانون كار - به کارگرانی که به موجب قرارداد یا موافقت بعدی به مأموریتهای خارج از محل خدمت اعزام می‌شوند فوق‌العاده مأموریت تعلق می‌گیرد.‌ این فوق‌العاده نباید کمتر از مزد ثابت یا مزد مبنای روزانه کارگران باشد. همچنین کارفرما مکلف است وسیله یا هزینه رفت و برگشت آنها را تأمین نماید.

‌تبصره - مأموریت به موردی اطلاق می‌شود که کارگر برای انجام کار حداقل 50 کیلومتر از محل کارگاه اصلی دور شود و یا ناگزیر باشد حداقل یک‌شب در محل مأموریت توقف نماید.

(۲۴ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۱۳ ق.ظ)b a r a n نوشته: 3- منظورتون از جمله زیر چه بود؟ قانونی و غیر قانونی یعنی چی؟

از مواردی که ذکر فرمودید تنها حق مأموریت مشمول مالیات نمی باشد آن هم اگر به طور قانونی محاسبه گردد.

خیلی ممنون

قانوني يعني اگر مبناي محاسبه حق مأموريت در شركت جنابعالي، ماده 46 قانون كار باشد.

با احترام...

پاسخ
سپاس شده توسط: حسین
سلام
ممنون ابت این که خیلی خوب توضیح می دهید وقعا سایت عالی دارید خیلی استفاده کردم

در مورد ماموریت راستش من زیاد سر در نیاوردم
در شرکت ما هزینه ماموریت به این صورت به کارگران داده میشه

اول این که هزینه ایاب و ذهاب و هزینه های جاری مثل هتل و غذا پرداخت میشه

2 - به کارگر به ازای هر شب ماندن در شهرستان یک روز حقوق داده میشه
3- در روز هم کارگر باید به اندازه 8 ساعت کار کنه و بعد از هشت ساعت اضافه کاری محاسبه میشه
4- ساعاتی که در مسیر رفت و برگشت هستن مثل ساعات کاری حساب میشه مثلا یک ساعت در راه یک ساعت کاری پول به ایشون پرداخت میشه

بعد موارد بالا حساب کتاب میشه بعد در فیش حقوقی به نام ماموریت به کارگر داده میشه
ایا به این محاسبات بالا مالیات تعلق می گیره؟
ممنون
پاسخ
سپاس شده توسط:
ضمن عرض سلام مجدد خدمت جنابعالی

خواهش می کنم دوست گرامی، انجام وظیفه می کنیم.

هزینه ایاب و ذهاب و هزینه اقامت و غذا که معمولاً قبل ار انجام مأموریت به عنوان تنخواه گردان به اشخاص پرداخت می گردد که کلاً در محاسبه مالیات اشخاص تأثیر ندارد چرا که بر عهده شرکت است و بهتر است بعنوان حق مأموریت نیز در نظر گرفته نشود و به حساب هزینه سفر (ایاب و ذهاب، اقامت و پذیرایی) در حسابها ثبت شود.

در مورد حق مأموریت دقت بفرمائید که باید یک شرط دیگر نیز برقرار باشد تا مشمول مالیات تلقی نگردد، اینکه محل مأموریت حداقل 50 کیلومتر از محل شرکت فاصله داشته باشد.

درصورتی که شرط فوق الذکر رعایت شده باشد و مبلغ اضافه کاری که در مورد 2 که به آن اشاره نمودید به همراه سایر موارد تحت عنوان حق مأموریت در فیش حقوقی وی درج شود؛ به مبلغ حق مأموریت مالیات تعلق نخواهد گرفت.

با احترام...

پاسخ
سپاس شده توسط: b a r a n
سپاس جناب مدیر کل
بیشتر ماموریت ها بیش از 50 کیلومتر می باشد از طرفی اضافه کاری و... در فیش حقوقی به نام حق ماموریت ثبت می شود پس با توجه به توضیحات بسیار مفید شما به حق ماموریت مالیات تعلق نمی گیره
با توجه به این که حساب مالیات و بعضی از مسائل داخل شرکت ناخواسته بر عهده بنده گذاشته شد شما خیلی کمکم کردید باز هم ممنونم
فقط به خاطر این که اشتباهی صورت نگیره بنده یک فیش حقوقی رو مثال میزنم و مالیاتش رو حساب می کنم شما لطف کنید بفرمایید درست حساب کردم یا نه

حقوق 850 هزار تومان (از جمع بن کارگری ، حق مسکن و پایه حقوق منهای حق بیمه)
اضافه کار 200 هزار تومان
کرایه 100 هزار تومان
غذا  100 هزار تومان
حق ماموریت 200 هزار تومان
------------------------------------
با توجه به این که حق ماموریت حذف میشه
جمع بقیه موارد فوق میشه: یک میلیون دویست و پنجاه هزار تومان
که منهای یک میلیون ( معاف از مالیات) میشه دویست و پنجاه هزار تومان و ده درصد این میشه 25 هزار تومان
پس مالیات ایشون میشه 25 هزار تومان
پاسخ
سپاس شده توسط:
خواهش می کنم دوست گرامی، انجام وظیفه کردم.

آیا اقلام کرایه و غذا به طور مستمر و ثابت به تمام کارگران پرداخت می گردد؟

لازم به ذکر است که شما نباید حق بیمه را از جمع حقوق پایه و بن کارگری و حق مسکن کسر و سپس مبنای محاسبه مالیات قرار دهید. بنابراین درصورتی که اقلام کرایه و غذا به طور مستمر و ثابت به تمام کارگران پرداخت گردد، همچنین مبلغ حق بیمه نیز از مبلغ 850 تومان کسر نشده باشد؛ فرمایش شما صحیح است و مالیات شخص مورد نظر 250.000 ريال می شود.

لازم به ذکر است که حق مأموریت در فیش حقوقی شرکت شما چندان معقول به نظر نمی رسد و احتمالاً مورد ایراد واقع خواهد گردید که دلیل آن، آوردن هزینه ایاب و ذهاب، اقامت و غذای کارگر در این حساب می باشد. با توجه به حقوق پایه کارگر مذکور؛ عرف حق مأموریت روزانه وی بین 300.000 تا 500.000 ريال می تواند مناسب باشد. بنابراین بهتر است که این اقلام را از فیش حقوق خارج کرده و بصورت تنخواه یا بستانکاران به ایشان پرداخت نمائید.

با احترام...

پاسخ
سپاس شده توسط: b a r a n
ممنون
1-
الف- در مورد کرایه بله به همه پرداخت میشه   اما برای برخی از کارگران این مقدار هزینه ایاب و ذهاب که پرداخت میشه  کم می باشد و کارگر باید برای رفت و برگشت از جیب خودش هم یه چیزی بذاره روی این پولی که پرداخت میشه تا بتونه هزینه رفت و برگشت به شرکت رو پرداخت کنه
ب- در مورد غذا این موضوع رو خدمتتون عرض کنم چون غذا از رستوران تهیه میشه بعضی از کارگران از غذای تهیه شده استفاده می کنند  و پولی به آنها پرداخت نمیشه  اما بعضی از کارگران غذا از منزل می آورند و پول غذا رو می گیرند

2- در مورد حق ماموریت چشم به آن صورت پرداخت می کنیم

3- همان طور که فرمودید هزینه ایاب و ذهاب غذا و اقامت از این به بعد به صورت تنخواه یا بستانکار پرداخت میشه  و این موارد حذف میشه از حق ماموریت

اما یه سوال
همان طور که خدمتتون عرض کردم موارد محاسبه ای در ماوریت موارد زیر است:

الف- به کارگر به ازای هر شب ماندن در شهرستان یک روز حقوق داده میشه
ب- در روز کارگر باید به اندازه 8 ساعت کار کنه (این 8 ساعت حقوق مجازا نداره انگار داخل شرکت داره کار می کنه) و بعد از هشت ساعت اضافه کاری محاسبه میشه
ج- ساعاتی که در مسیر رفت و برگشت هستن مثل ساعات کاری حساب میشه مثلا یک ساعت در راه یک ساعت کاری پول به ایشون پرداخت میشه

اگر فرض بگیریم سازمان مالیات موارد فوق رو بداند یعنی بدونه که این که به عنوان ماموریت هست از حساب کردن اضافه کاری و ... هست
آیا قانونا مالیات تعلق می گیره به این حق ماموریت یا نه؟ بنده می خوام دقیقا قانون رو بدونم
یا نه، اگرسازمان مالیات باز هم بدونه که حق ماموریت از موارد فوق تشکیل شده باز هم به این مالیات تعلق نمی گیره

4- راستی این حق ماموریت که گفتم 200 هزار تومن بدون هزینه اقامت ایاب و ذهاب و مکان می باشد و این پرداختی خالص به کارگره مثلا این 200 هزار تومن  به خاطر یه ماموریت 5 روزه و مسافت رفت و برگشت که جمعا حدود 1300 کیلومتر می باشد (اون هم مسافرت زمینی!)

ممنون
پاسخ
سپاس شده توسط: Masoud_MI
سلام دوست گرامي

(۲۵ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۵۶ ق.ظ)b a r a n نوشته: 1-
الف- در مورد کرایه بله به همه پرداخت میشه   اما برای برخی از کارگران این مقدار هزینه ایاب و ذهاب که پرداخت میشه  کم می باشد و کارگر باید برای رفت و برگشت از جیب خودش هم یه چیزی بذاره روی این پولی که پرداخت میشه تا بتونه هزینه رفت و برگشت به شرکت رو پرداخت کنه
ب- در مورد غذا این موضوع رو خدمتتون عرض کنم چون غذا از رستوران تهیه میشه بعضی از کارگران از غذای تهیه شده استفاده می کنند  و پولی به آنها پرداخت نمیشه  اما بعضی از کارگران غذا از منزل می آورند و پول غذا رو می گیرند

اينكه حق اياب و ذهاب كم يا زياد است بستگي به نظر مديريت مجموعه دارد، و الزامي درباره پرداخت آن ندارد، اما همين كه حتي به ميزان كمي پرداخت مي كند جاي شكرش باقي است! در مورد حق غذا نيز، گويا در عمل به همه پرداخت مي شود چون اين هزينه براي همه انجام مي شود، حال بعضي بصورت نقدي و برخي غيرنقد. كه مزاياي نقدي از اين قبيل (اياب و ذهاب و غذا) با توجه به دادنامه اشاره شده در ارسال شماره 4 همین تایپیک مشمول ماليات نمی‌ باشد.

(۲۵ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۵۶ ق.ظ)b a r a n نوشته: 2- در مورد حق ماموریت چشم به آن صورت پرداخت می کنیم

ممنونم، چشمتان روشن. بهترين كار ممكن را انجام مي دهيد.

(۲۵ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۵۶ ق.ظ)b a r a n نوشته: 3- اما یه سوال

اگر فرض بگیریم سازمان مالیات موارد فوق رو بداند یعنی بدونه که این که به عنوان ماموریت هست از حساب کردن اضافه کاری و ... هست
آیا قانونا مالیات تعلق می گیره به این حق ماموریت یا نه؟ بنده می خوام دقیقا قانون رو بدونم
یا نه، اگرسازمان مالیات باز هم بدونه که حق ماموریت از موارد فوق تشکیل شده باز هم به این مالیات تعلق نمی گیره

مطابق قانون به اضافه كاري ماليات تعلق مي گيرد، و مي بايست تحت عنوان "اضافه كاري" به اشخاص پرداخت گردد و در فيش حقوقي آورده شود؛ خواه اين اضافه كاري در شركت انجام شده باشد يا در محل مأموريت. اما به خود حق مأموريت خير، ماليات تعلق نمي گيرد و شما چون اضافه كاري را در اين عنوان (حق مأموريت) گنجانديد ديگر به آن مالياتي تعلق نمي گيرد و سازمان امور مالياتي نيز خيلي در اين قضيه بررسي نخواهد كرد چراكه تحت عنوان "حق مأموريت" در ليست آمده است. اما در صورتي كه از اين قضيه مطلع گردد، اضافه كاري را از اين مبلغ جدا كرده و آن را به عنوان اقلام مشمول ماليات قرار داده و ماليات آن به همراه جرايم احتمالي را از شما مطالبه مي كند.

(۲۵ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۵۶ ق.ظ)b a r a n نوشته: 4- راستی این حق ماموریت که گفتم 200 هزار تومن بدون هزینه اقامت ایاب و ذهاب و مکان می باشد و این پرداختی خالص به کارگره مثلا این 200 هزار تومن به خاطر یه ماموریت 5 روزه و مسافت رفت و برگشت که جمعا حدود 1300 کیلومتر می باشد (اون هم مسافرت زمینی!)

ممنونم، بنده با توجه به ارسال 5 اين تاپيك، فكر مي كردم كه اين مبلغ بابت يك روز مأموريت بعلاوه هزينه سفر است كه به آن اشاره كرديد.

بنابراين مطابق فرمايشات جنابعالي، حق مأموريت صحيح محاسبه گرديده است و به آن مالياتي تعلق نمي گيرد و اينكه گفتم حق مأموريت عرف نيست با فرض اين بود كه براي يك روز ايام مأموريت بوده باشد.

با احترام...

پاسخ
سپاس شده توسط: حسین ، b a r a n

پرش به انجمن:

کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان

"تبلیغات متنی"
"درباره‌ی ما"
"امکانات وبسايت"
تالانت - آموزش حسابداری تبلیغ متنی شما در اینجا تبلیغ متنی شما در اینجا
وبسایت فروم‌لرن در واپسین روزهای اسفند ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده و کلیه خدمات ارائه شده در این انجمن کاملاً رایگان می‌باشد. هدف ما کمک به پیشرفت حرفه حسابداری بوده و امیدواریم که بتوانیم با یاری خداوند متعال، همکاری اعضاء عزیز و سرمایه‌های گرانقدرمان؛ گام مؤثری جهت نیل به هدف خود برداریم.

©۱۴۰۵: تمامی حقوق برای تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم‌لرن محفوظ می‌باشد.

تــرجمـه شده توسط: Www.My-BB.Ir و iora.ir
قدرت گرفته از: MyBB, © ۲۰۰۲-۱۴۰۵ MyBB Group.
طراحی توسط: My-BB.Ir & Masoud_MI

زمان کنونی: ۱۴ خرداد ۱۴۰۵، ۰۲:۵۶ ق.ظ