Redirect اطلاعات بيشترads تبليغات
تبليغات

تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم لرن

امتیاز موضوع:
  • 2 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پرسش: ثبت دارایی اسقاط شده
(۳۱ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۳۲ ق.ظ)رحیمی پور نوشته: یعنی دارایی که زودتر از پایان عمر مفیدش اسقاط شده و از بین رفته باید  تا زمان پایان عمر مفید یا فروش  ان توسط شرکت معادل 1/3 هزینه استهلاک برای ان حساب شود.
نه دارایی که عمر مفید ان تمام شده و به طور کامل مستهلک شده.

سلام دوست گرامی

دقیقاً به این موضوع در تبصره ماده ۶ مقررات و ضوابط اجرایی مربوط به هزینه استهلاك دارائی‌ها موضوع ماده ۱۴۹ ق.م.م جدید اشاره گردیده است.

مقررات و ضوابط اجرایی مربوط به هزینه استهلاك دارائی‌ها موضوع ماده ۱۴۹ ق.م.م مصوب ۳۱-۰۴-۱۳۹۴ نوشته: موسسات می‌توانند در موارد غیرفعال و یا بلا استفاده ماندن موقت دارایی بیش از شش ماه متوالی در یک دوره مالی، هزینه استهلاک دارایی مزبور در مدت بلا استفاده ماندن را به میزان ۳۰٪ محاسبه نمایند. در این صورت چنانچه محاسبه استهلاک بر حسب مدت باشد، ۷۰٪ مدت زمانی که دارایی مورد استفاده قرار نگرفته است، به باقی‌مانده مدت تعیین شده برای استهلاک دارایی در این جدول اضافه خواهد شد. حکم این تبصره در مورد ساختمان‌ها و تأسیسات ساختمانی و دارایی‌های نامشهود با عمر مفید معین جاری نمی‌باشد.

در مورد قسمت دوم تبصره فوق لازم به ذکر است که فرضاً شما یک دارایی با عمر مفید ۵ سال در ابتدای سال ۹۵ خریداری کرده و از ابتدای خرداد سال ۹۶ این دارایی را کنار می‌گذارید؛ بنابراین برای ۲ ماه اول سال ۹۶ استهلاک کامل و برای ۱۰ ماه (مدت استفاده نشده) آن ۳۰٪ استهلاک محاسبه شده و همچنین به عمر مفید باقی‌مانده دارایی (که ۳ سال است) ، ۷ ماه (۷ = ۷۰٪ * ۱۰) اضافه می‌شود.

این مورد تفاوتی است که نسبت به قانون قبلی ایجاد گردیده است.

با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: حسین ، رحیمی پور
سلام دوست عزیز

شما باید در سال قبل این دارایي را از رده خارج میکردید و دوباره به این صورت ثبت میکردید که:

استهلاکش      1.200.000
موجودی  800.000
اثاثه   2.000.000

و در سال بعد هم به این صورت:

وجه نقد   400.000
زیان    400.000
موجودی     800.000
پاسخ
سپاس شده توسط:
(۲۰ خرداد ۱۳۹۳، ۰۴:۲۲ ب.ظ)amirehsani نوشته: حالا فرض کنید از اول بهمن دارائی کنار گذاشته شده حالا:

استهلاک ده ماه = 1000 / 12 * 10 = 833
استهلاک دو ماه = 1000 / 12 * 2 / 3 = 56
833 + 56 = 889

هزینه استهلاک   889
          ذخیره استهلاک         889
بابت استهلاک سال ...

حالا برای سال بعد:
1000 / 12 / 3 = 28

هزینه استهلاک   28
           ذخیره استهلاک          28
بابت استهلاک دارائی برکنار شده

سلام جناب معدلی

در  رابطه با مثال فوق

1: مثلا اگر در اول بهمن سال سوم از تحصیل دارای ، دارایی مستهلک یا فروش رفته باشه ما باید تا پایان سال دهم به روشی که توضیح داده شده استهلاک رو در دفاتر ثبت کنیم؟
2: در روشی که توضیح داده شده برای سال های بعد از برکناری دارایی، باید یک سوم هزینه استهلاک 1 ماه رو برای سال های بعد تا پایان سال دهم ثبت کنیم؟! یا یک سوم هزینه استهلاک یک سال رو؟
3: در روشی که توضیح دادید  ( 70 درصد به عمر مفید اضافه میشه)یعنی باید 60 ماه به عمر مفیدش اضافه کنیم (اگر اول بهمن سال سوم برکنار بشه)70%*86 ماه=60؟

--------------------------------------------------------------------------------------------------
جدا از بحث  یک سوال ساده هم داشتم (البته باز هرکی از دوستان یک نظری دادند به من گفتم از شما هم بپرسم)من چند تا دارایی در اول بهمن و اول دی 95 خرید کردم که به روش مستقیم 5 ساله مستهلک میشه سال پایانی برای استهلاک سال 1399 میشه یا سال 1400 (یعنی باید سال 95 که بعضی از دارایی ها 1 ماه یا 2 ماه استفاده شده رو ) به عنوان یکسال حساب کنم یا نه؟
پاسخ
سپاس شده توسط:
سلام جناب آقای سردار عزیز

(۱۶ اسفند ۱۳۹۶، ۰۸:۵۹ ق.ظ)masoudsardar نوشته:  1: مثلا اگر در اول بهمن سال سوم از تحصیل دارای ، دارایی مستهلک یا فروش رفته باشه ما باید تا پایان سال دهم به روشی که توضیح داده شده استهلاک رو در دفاتر ثبت کنیم؟

اگر دارایی به فروش رسیده و یا کاملاً مستهلک شده باشد، نیازی به محاسبه استهلاک به روش مزبور نیست. تنها در حالتی که داریی بدون استفاده و یا کنار گذاشته شده باشد می‌بایست آن را ۳۰% مستهلک نمود.

(۱۶ اسفند ۱۳۹۶، ۰۸:۵۹ ق.ظ)masoudsardar نوشته: 2: در روشی که توضیح داده شده برای سال های بعد از برکناری دارایی، باید یک سوم هزینه استهلاک 1 ماه رو برای سال های بعد تا پایان سال دهم ثبت کنیم؟! یا یک سوم هزینه استهلاک یک سال رو؟

چنانچه شما استهلاک را ماهانه محاسبه می‌فرمائید، باید ۳۰ درصد استهلاک هر ماه را ثبت نمائید و چنانچه استهلاک را بصورت سالانه ثبت می‌کنید، می‌بایست ۳۰ درصد استهلاک یک سال را محاسبه کنید. اینطور نیست که شما برای دارایی که یک سال بلا استفاده مانده باشد، فقط ۳۰% استهلاک یک ماه را محاسبه و ثبت بفرمائید.

(۱۶ اسفند ۱۳۹۶، ۰۸:۵۹ ق.ظ)masoudsardar نوشته: 3: در روشی که توضیح دادید  ( 70 درصد به عمر مفید اضافه میشه)یعنی باید 60 ماه به عمر مفیدش اضافه کنیم (اگر اول بهمن سال سوم برکنار بشه)70%*86 ماه=60؟

اگر مدت استفاده شده از دارایی ۳۴ ماه باشد و تا پایان سال دهم بلا استفاده باشد، چنانچه پس از سال دهم بخواهیم از آن استفاده کنیم، می‌بایست محاسبات استهلاک را بر مبنای عمر مفید جدید آن یعنی ۶۰ ماه محاسبه نمائیم.

(۱۶ اسفند ۱۳۹۶، ۰۸:۵۹ ق.ظ)masoudsardar نوشته: جدا از بحث  یک سوال ساده هم داشتم (البته باز هرکی از دوستان یک نظری دادند به من گفتم از شما هم بپرسم)من چند تا دارایی در اول بهمن و اول دی 95 خرید کردم که به روش مستقیم 5 ساله مستهلک میشه سال پایانی برای استهلاک سال 1399 میشه یا سال 1400 (یعنی باید سال 95 که بعضی از دارایی ها 1 ماه یا 2 ماه استفاده شده رو ) به عنوان یکسال حساب کنم یا نه؟

در این حالات، مبنای محاسبات ماه می‌باشد (نه سال)، دارایی‌های مزبور در آخر بهمن و آخر دی ماه سال ۱۴۰۰ می‌باشد. یعنی سال ۹۵ بعنوان یک سال کامل نبوده و تنها یک یا دوماه آن مبنای محاسبات است.

با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: رحیمی پور ، حسین ، masoudsardar

پرش به انجمن:

کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان

"تبلیغات متنی"
"درباره‌ی ما"
"امکانات وبسايت"
تالانت - آموزش حسابداری تبلیغ متنی شما در اینجا تبلیغ متنی شما در اینجا
وبسایت فروم‌لرن در واپسین روزهای اسفند ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده و کلیه خدمات ارائه شده در این انجمن کاملاً رایگان می‌باشد. هدف ما کمک به پیشرفت حرفه حسابداری بوده و امیدواریم که بتوانیم با یاری خداوند متعال، همکاری اعضاء عزیز و سرمایه‌های گرانقدرمان؛ گام مؤثری جهت نیل به هدف خود برداریم.

©۱۴۰۵: تمامی حقوق برای تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم‌لرن محفوظ می‌باشد.

تــرجمـه شده توسط: Www.My-BB.Ir و iora.ir
قدرت گرفته از: MyBB, © ۲۰۰۲-۱۴۰۵ MyBB Group.
طراحی توسط: My-BB.Ir & Masoud_MI

زمان کنونی: ۱۴ خرداد ۱۴۰۵، ۰۲:۵۶ ق.ظ