Redirect اطلاعات بيشترads تبليغات
تبليغات

تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم لرن

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پرسش: حسابداری اجناس معیوب
با سلام

در روش دائمی

اگه ضایعات با شرایط خاص و مبلغ کمتر قابل فروش باشه ثبت زیر صادر میشود
موجودی ضایعات         ***(به مبلغ خالص ارزش فروش)
زیان ناشی از ضایعات کالا (سایر هزینه ها)    ***
                                                       موجودی کالا         ****** ( به مبلغ بهای تمام شده)
و در زمان فروش                                   
حسابهای دریافتنی          ***
                            فروش       ***

بهای تمام شده کالای فروش رفته        ***(به مبلغ خالص ارزش فروش)
                                                 موجودی ضایعات      ***(به مبلغ خالص ارزش فروش)
-------------
اگه  ضایعات قابل فروش نباشه ثبت زیر صادر میشه
زیان ناشی از ضایعات کالا (سایر هزینه ها)    ***
                                                     موجودی کالا     ****

در روش ادواری :

در این روش فقط حواله انبار تعدادی صادر میشود و زیان ضایعات به طور خودکار در سود و زیان منظور میشود . چون خارج کردن ضایعات باعث میشود که موجودی پایان دوره کمتر شود و در نتیجه سود ناویژه کاهش میابد.

با تشکر
خدایا تو را شکر - نه به خاطر دادهات و ندادهات - بلکه تو را شکر، به خاطر اینکه تو خدای منی و من بنده تو - تو را شکر به خاطر اینکه خدا تویی و خدایی فقط سزاوار توست
پاسخ
سپاس شده توسط: hoda
(۱۹ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۴۲ ق.ظ)hoda نوشته: با تشکر آقای آسیابان
متاسفانه من هر طور سوالم(مشکلم )رو بیان می کنم شما همون جواب اول و بهم می دید یعنی به نظرتون در هر 2 روش، ثبت بدهکار سایر درآمد ها و هزینه ها و بستانکار موجودی کالا زده میشه؟ و زیان 2 براری که در روش ادواری حاصل میشه صحیحه؟
با ذکر مثال برداشتهام و خدمتتون عرض کردم که موضوع روشن شه ولی انگار وضعیت تغییری نکرده،شاید من سوالم و بد مطرح میکنم.

دوستان گرامی من هنوز با این موضوع شکل دارم و به شدت نیاز دارم یک جواب قانع کننده بگیرم

سلام 
دوست عزیز در این باره 2واد درگیر میشه واحد اول انبار و واحد حسابداری 
حال زمانی که شما فرضاً100 و ارزش 1200واحد کالا ضایعات اوردین انباردار سریعا حواله انتقال بین انبار ها رو میزنه و موجودی رو به انبار ضایعات انتقال میده با بهای تمام شده 
موجودی انبار ضایعات 1200
          موجودی انبار کالا  1200
حال این ضایعات یا قابل فروشه یا خیر که در صورت قابل فروش بودن همان طور که قبلا بیان شده فرض فروش 100واحد به قیمت 1000و یهای کاردکس1200 که در نتیجه این رویداد 200 ریال زیان رخ داده است  حال سند زیر صادر می شود 
ح دریافتنی 1000
        فروش کالا 1000
بهای تمام شده کالای فروش رقته 1200
                 موجودی کالا                         1200
حال نکته اینجاست که آیا فروش ضایعات یک فعالیت تجاریست ؟ وآیا استاندارد اجازه اعمال ان در فروش و متعاقبا اعمال بهای تمام شده آن در بهای تمام شده را به ما داد یا خیر؟ که جواب خیر می باشد 
حال باید اثر این ثبت را از این حساب ها خارج و در حساب های مربوط نشان دهیم 
سایر درامد ها 200
فروش          1000
        بهای تمام شده کالای فروش رفته 1200

حال اگه ضایعات قابل فروش نباشد باید دید سیستم انبار چگونه است آیا امکان مصرف به کد معین سایر درامد ها وجود دارد یا خیر در صدرت وجود 
سایر درامد ها 1200
موجودی انبار ضایعات 1200
درصورتی که این امکان وجود نداشته باشد هماند روش اول که فروش زدیم عمل می کنیم منتهی با این تفاوت که ثبت دوم بجای اختلاف ب ت و فروش  کلا به ارزش ب ت خواهد بود 
اگر باز هم سوالی هست بفرمایید
پاسخ
سپاس شده توسط: hoda ، Masoud_MI
با سلام

ضمن تشکر از پاسخ دوستان و اساتید عزیز و با کسب اجازه از ایشان؛

(۱۹ مرداد ۱۳۹۴، ۰۸:۴۷ ق.ظ)hoda نوشته: حال فرض کنید در روش ادواری سند بدهکار شدن هزینه و بستانکار شدن موجودی را هم بزنیم،در اینصورت نتیجه زیر(2 برابر شدن زیان) حاصل می شود
فروش خالص-(م اول دوره +خ خالص طی دوره-م پایان دوره)=سود ناویژه       0-(0+1000-0)=-1000
سود ناویژه-هزینه ها=سود ویژه     (1000-1000-)=-2000
لطفا اگر اشتباه می کنم دوستان راهنمایی کنند

سرکارخانم هدی گرامی، شما در این فرمول، ضایعات را هم به بهای تمام شده و هم به سایر درآمدها و هزینه های عملیاتی برده اید که صحیح نمی باشد. موجودی کالا باید یا به بهای تمام شده و یا به سایر هزینه ها و درآمدهای عملیاتی بسته شود. بنابراین در اینجا که ضایعات غیرعادی جزئی از موجودی کالا (معین این حساب) است، تنها به سایر درآمدها و هزینه های عملیاتی بسته می شود.

(۱۹ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۴۲ ق.ظ)hoda نوشته: متاسفانه من هر طور سوالم(مشکلم )رو بیان می کنم شما همون جواب اول و بهم می دید یعنی به نظرتون در هر 2 روش، ثبت بدهکار سایر درآمد ها و هزینه ها و بستانکار موجودی کالا زده میشه؟ و زیان 2 براری که در روش ادواری حاصل میشه صحیحه؟

هیچوقت ضایعات دوبار در حسابها دخیل نمی شود، فرض کنید موجودی کالای ما 200 ريال باشد، 50 ريال آن به ضایعات تبدیل شده و مابقی به فروش رفته است. بنابراین داریم:

بهای تمام شده کالای فروش رفته       150
سایر درآمدها و هزینه های عملیاتی     50 
موجودی کالا                                     200

(۱۹ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۴۲ ق.ظ)hoda نوشته: دوستان گرامی من هنوز با این موضوع شکل دارم و به شدت نیاز دارم یک جواب قانع کننده بگیرم

امیدوارم که با توضیحات فوق؛ مشکل شما رفع شده باشد.

با احترام...
" برای حمايـت از ما، لطفاً بر روی بنرهای تبليغاتی سايت كليك نمائيد "

" اگر کسی خوبیهای تو را فراموش کرد، تو خوب بودن را فراموش نکن... "
" ای کاش یاد بگیریم، برای خالی کردن خودمان؛ کسی را لبریز نکنیم... "
" تنها « زمان » است كه دوست داشتن را ثابت می كند، نه « زبان »... "
پاسخ
سپاس شده توسط: zeinab ، hoda
(۲۱ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۵۳ ب.ظ)Masoud_MI نوشته:
سرکارخانم هدی گرامی، شما در این فرمول، ضایعات را هم به بهای تمام شده و هم به سایر درآمدها و هزینه های عملیاتی برده اید که صحیح نمی باشد. موجودی کالا باید یا به بهای تمام شده و یا به سایر هزینه ها و درآمدهای عملیاتی بسته شود. بنابراین در اینجا که ضایعات غیرعادی جزئی از موجودی کالا (معین این حساب) است، تنها به سایر درآمدها و هزینه های عملیاتی بسته می شود.

با سلام و تشکر دوست عزیز
لطفا در شریط ذیل، سود را یک بار با لحاظ کردن ضایعات و و بار دوم بدون لحاظ کردن آن محاسبه کنید.
فروش:1200
اول دوره:0
خرید خالص:1000
پایان دوره:300
ضایعات:100
اراده کنید که همیشه به وجود آورنده ی تحولات باشید، نه قربانی تغییرات
از برداشتن یک گام بلند نترسید،گاهی از یک فاصله یک چاله و یا یک مانع، با دو گام کوتاه نمی توان عبور کرد
پاسخ
سپاس شده توسط:
(۲۲ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۰۳ ق.ظ)hoda نوشته: با سلام و تشکر دوست عزیز
لطفا در شریط ذیل، سود را یک بار با لحاظ کردن ضایعات و و بار دوم بدون لحاظ کردن آن محاسبه کنید.

سلام و عرض ادب خدمت شما

لطفاً بفرمائید آیا این ضایعات به فروش رفته است یا خیر؟ اگر به فروش رفته مبلغ فروش را هم ذکر بفرمائید.

با احترام...

پاسخ
سپاس شده توسط:
(۲۲ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۲۹ ق.ظ)Masoud_MI نوشته: سلام و عرض ادب خدمت شما

لطفاً بفرمائید آیا این ضایعات به فروش رفته است یا خیر؟ اگر به فروش رفته مبلغ فروش را هم ذکر بفرمائید.

با احترام...

خیر،غیر قابل فروش می باشد.
از برداشتن یک گام بلند نترسید،گاهی از یک فاصله یک چاله و یا یک مانع، با دو گام کوتاه نمی توان عبور کرد
پاسخ
سپاس شده توسط:
(۲۲ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۳۶ ق.ظ)hoda نوشته: خیر،غیر قابل فروش می باشد.

الف) بدون احتساب ضایعات

فروش                                                         1200
بهای تمام شده کالای فروش رفته                 (600)
سود ناویژه                                                   600
سایر درآمدها و هزینه های عملیاتی                  0   
سود عملیاتی                                               600 

ب) با احتساب ضایعات

فروش                                                         1200
بهای تمام شده کالای فروش رفته                 (600)
سود ناویژه                                                   600
سایر درآمدها و هزینه های عملیاتی              (100)
سود عملیاتی                                              500 

با احترام...

پاسخ
سپاس شده توسط:
با تشکر و احترام جناب آقای معدلی
چرا ب ت ک ف ر برابر 600 شد؟ضایعات را در فرمول محاسبه اش لحاظ کردید،لطفا فرمولش رو بگید
پاسخ
سپاس شده توسط:
(۲۲ مرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۲۷ ق.ظ)hoda نوشته: با تشکر و احترام جناب آقای معدلی
چرا ب ت ک ف ر برابر 600 شد؟ضایعات را در فرمول محاسبه اش لحاظ کردید،لطفا فرمولش رو بگید

خواهش می کنم دوست عزیز

ببخشید وقتی ضایعات نداشته باشیم، دیگر موجودی پایان دوره ما 300 نیست بلکه 400 می باشد، در نتیجه بهای تمام شده کالای فروش رفته عبارت است از:
بهای تمام شده کالای فروش رفته = موجودی کالا ابتدای دوره + خرید خالص - موجودی کالا پایان دوره

اشتباه شما همینجاست وقتی یک مسئله با دو فرض را پیش می برید، نمی شود مانده موجودی کالا در یکی از آنها 600 و در دیگری 700 باشد!

موجودی کالا شامل اول دوره، خرید، پایان دوره و ضایعات می باشد. لطفاً درصورتی که متوجه پاسخ بنده نشدید، بفرمائید تا بنده از شما سوالی بپرسم، ثبت های حسابداری آن را بزنید تا ببینم اشتباه شما کجاست. یا اینکه اجازه بدهید بنده از اول ثبت های لازم در روش دائمی و ادواری را خدمت شما بیان کنم، شاید مشکل حل شود. لطفاً کمی فرصت بدهید...

با احترام...

پاسخ
سپاس شده توسط: hoda
(۲۲ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۰۳ ق.ظ)hoda نوشته: با سلام و تشکر دوست عزیز

با سلام
خرید شما 1000 می باشد
حال 300 موجودی پایان دوره است لذا از موجودی کالای شما 700 به فروش رفته است
از سویی از 700 ریال ،  100 ریال بابت ضایعات بوده است که به حساب سایر درامدها و هزینه های عملیاتی میرود 
لذا 600 ریال از 700 ریال مزبور به بهای تمام شده میرود

در نتیجه

بهای تمام شده 600
سایردرامدها و هزینه عملیاتی-ضایعات 100
                                            موجودی کالا 700

در پایان می بایست عزض نمایم چنانچه در پیامهای پیشین توسط جناب آقای معدلی توضیح داده شده است
زمانی که موجودی کالابستانکارمی شود سمت بدهکار آن یا بهای تمام شده است یا سایر درامد و هزینه های عملیاتی -در مثال ما ضایعات - می شود

پاسخ
سپاس شده توسط: Masoud_MI ، alipesaraklu ، hoda

پرش به انجمن:

کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان

"تبلیغات متنی"
"درباره‌ی ما"
"امکانات وبسايت"
تالانت - آموزش حسابداری تبلیغ متنی شما در اینجا تبلیغ متنی شما در اینجا
وبسایت فروم‌لرن در واپسین روزهای اسفند ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده و کلیه خدمات ارائه شده در این انجمن کاملاً رایگان می‌باشد. هدف ما کمک به پیشرفت حرفه حسابداری بوده و امیدواریم که بتوانیم با یاری خداوند متعال، همکاری اعضاء عزیز و سرمایه‌های گرانقدرمان؛ گام مؤثری جهت نیل به هدف خود برداریم.

©۱۴۰۵: تمامی حقوق برای تالار گفتگوی تخصصی حسابداری فروم‌لرن محفوظ می‌باشد.

تــرجمـه شده توسط: Www.My-BB.Ir و iora.ir
قدرت گرفته از: MyBB, © ۲۰۰۲-۱۴۰۵ MyBB Group.
طراحی توسط: My-BB.Ir & Masoud_MI

زمان کنونی: ۱۴ خرداد ۱۴۰۵، ۰۲:۵۶ ق.ظ